Ομοσπονδία αστυνομικών: Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες

Ομοσπονδία αστυνομικών: Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες

«Το συνδικάτο θα κάνει κινητοποιήσεις»

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση των αστυνομικών, στην οποία τόνιζαν ότι «δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες», ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ξεκαθάρισε ότι οι συνάδελφοί του θα φέρουν με τη στάση τους την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

«Με το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας, είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στις εισαγγελικές Αρχές. Θα ζητήσουμε να παρέμβουν», τόνισε αρχικά ο κ. Γερακαράκος από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Και σε ερώτηση εάν δεν γίνει κάτι με αυτήν την κίνηση, απάντησε: «Κινητοποιήσεις. Η ΠΟΑΣΥ έχει δείξει πως έχει τεράστια φαντασία και έχει φέρει πολλές φορές την κάθε κυβέρνηση σε δύσκολη θέση».

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ρωτήθηκε εάν θα υλοποιήσουν οι αστυνομικοί την εντολή να φυλούν τα συμβολαιογραφικά γραφεία που πραγματοποιούν τους πλειστηριασμούς. Όπως σημείωσε: «Οι συνάδελφοί μου πρέπει να υλοποιήσουν την εντολή, γιατί έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους. Όμως, το συνδικάτο, θα κάνει κινητοποιήσεις. Θα τις ευχαριστηθείτε, έχουμε μεγάλη φαντασία, να το ξέρετε».

Κοινώς, για το αν θα υπάρχουν και παράλληλες κινητοποιήσεις των αστυνομικών, είπε «ναι, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας».

«Εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε και τη στοχοποίηση των αστυνομικών και τον ρόλο τους», τόνισε ο κ. Γερακαράκος, ενώ ζήτησε σε αυτό τη συμβολή και των πολιτών: «Δεν μπορούν να είναι απαθείς, να διεκδικήσουν την ασφάλειά τους».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΑΣΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιστρατεύει, κατά παράβαση και πάλι των προεκλογικών της υποσχέσεων, την Ελληνική Αστυνομία, για να εφαρμόσει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που - πέραν όλων των άλλων - φέρνει σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση τους αστυνομικούς με ολόκληρη την κοινωνία».