Άνθιμος: Διαδηλώστε αδέρφια μου Έλληνες

Άνθιμος: Διαδηλώστε αδέρφια μου Έλληνες

«Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία»

Τη στήριξή του στο σημερινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας εξέφρασε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, όπου τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό του αγίου Δημητρίου κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία, παρά την αντίθεση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με το thestival.gr, παρά το γεγονός ότι δεν θα δώσει το «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο, λόγω της επίσημης θέσης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει υπέρ του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αδελφοί σε γη και θάλασσες, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, στα ανοιχτά περάσματα, φωνάξτε ότι η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα των Ελλήνων. Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία».

Στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος.