Τεράστιο δηλητηριώδες ψάρι του Ατλαντικού στα νερά της Ζακύνθου

Τεράστιο δηλητηριώδες ψάρι του Ατλαντικού στα νερά της Ζακύνθου

Σοκ για δύο ψαράδες που το είδαν να κολυμπάει δίπλα στη βάρκα τους

Μια απρόσμενη συνάντηση είχαν δυο Ζακυνθινοί, όταν πήγαν βαρκάδα στο Κερί και ήρθαν αντιμέτωποι με ένα από τα μεγαλύτερα, σπάνια και περίεργα ψάρια στον κόσμο.

Ο απρόσμενος επισκέπτης ονομάζεται Μόλα (Sunfish) και ζει κυρίως στον Ατλαντικό Ωκεανό, έξω από τις ακτές της Πορτογαλίας. Μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από δυόμισι τόνους με το ύψος του να ξεπερνά τα 5 μέτρα, ωστόσο αυτό που βρέθηκε στην Ζάκυνθο, υπολογίζεται ότι έφτανε τα 150 κιλά.
Σύμφωνα με το imerazante.gr, το φεγγαρόψαρο στους Ζακυνθινούς είναι γνωστό και με το προσωνύμιο «προπέλα. Λέγεται ότι τον ιδιαίτερο επισκέπτη έφεραν από τον Ατλαντικό είτε μεγάλα ρεύματα ωκεανών, είτε η καλπάζουσα κλιματική αλλαγή και τις θερμοκρασίες που έχουν αλλάξει. Δύτες της Ζακύνθου, μάλιστα, ενημέρωσαν ότι το τελευταίο διάστημα στο νησί μας έχουν βρεθεί αρκετά είδη τροπικών ψαριών.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή του λόγω τοξικότητας.  Η ονομασία του (Sunfish), προδίδει και την ιδιότητά του. Ανεβαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας, με σκοπό ο ήλιος να απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό του. Επίσης το γεγονός ότι συχνά κολυμπούν κοντά στην επιφάνεια του νερού έχει ως αποτέλεσμα να συγχέεται το προεξέχον ραχιαίο πτερύγιό του με αυτό του καρχαρία.