Χωρίς μέσα μεταφοράς τη Δευτέρα – Ποιοι κάνουν νέα απεργία για το πολυνομοσχέδιο

Χωρίς μέσα μεταφοράς τη Δευτέρα – Ποιοι κάνουν νέα απεργία για το πολυνομοσχέδιο

24ωρο χειρόφρενο στις συγκοινωνίες - Προβλήματα στις πτήσεις - Ποιοι άλλοι κλάδοι απεργούν

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, η Αθήνα αφού οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες απεργούν ανήμερα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσαν τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου

  • Μετρό (Γραμμές 2 και 3): 24ωρη απεργία
  • ΗΣΑΠ (Γραμμή 1): 24ωρη απεργία
  • Λεωφορεία: 24ωρη απεργία
  • Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία
  • Yπενθυμίζεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις λόγω απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Επίσης, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την ίδια ημέρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις πτήσεις που ακυρώνονται ή τροποποιούνται.

Κλειστά και τα σχολεία – Απεργούν οι καθηγητές

24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι καθηγητές της ΟΛΜΕ.

Οι καθηγητές αντιδρούν καθώς στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι διατάξεις για την υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία έως 30 ώρες την εβδομάδα, τα κριτήρια αλλά και το χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων από το σχολικό έτος 2018-2019.