Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας – Καταδίωξη σε κεντρικό δρόμο

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας – Καταδίωξη σε κεντρικό δρόμο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για απόπειρα απόδρασης

Πυροβολισμοί έπεσαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Δηληγιάννη, στο ύψος της Τροχαίας Αθηνών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, οι πυροβολισμοί έπεσαν στη διάρκεια συμπλοκής όταν δυο κρατούμενοι έκαναν απόπειρα να διαφύγουν ενώ γινόταν η μεταγωγή τους.

Οι δυο κρατούμενοι είναι Γεωργιανοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που είναι και οι δυο δραπέτες, ο πρώτος κατά τη μεταγωγή του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και ο δεύτερος από τις φυλακές Ναυπλίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την ώρα που το αυτοκίνητο της Ασφάλειας σταμάτησε στο φανάρι ο ένας από τους δύο Γεωργιανούς μπόρεσε να βγάλει τις χειροπέδες και να διαφύγει προσωρινά, ενώ ο άλλος παρέμεινε στο περιπολικό.

Όταν αποπειράθηκαν να αποδράσουν, οι αστυνομικοί που τους συνόδευαν τους καταδίωξαν και ένας άνδρας των αστυνομικών δυνάμεων πυροβόλησε για εκφοβισμό.

Και οι δυο πάντως συνελήφθησαν ήδη, ο ένας στο σημείο της συμπλοκής ενώ ο δεύτερος καταδιώχθηκε και συνελήφθη σε κοντινό δρόμο.

Φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος