Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις στη Μόρια της Λέσβου

Σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις στη Μόρια της Λέσβου

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο έγκυες γυναίκες και ένα παιδί

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον καταυλισμό Υποδοχής και Τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια με συγκρούσεις μεταξύ Αράβων, Αφγανών και Ιρακινών μεταναστών.

Κατά τις συμπλοκές, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν περίπου δέκα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν από τους διασώστες και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Εντός του καταυλισμού εισήλθαν όλες οι δυνάμεις της μονάδας Αποκατάστασης της Τάξης που επιχείρησαν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Ωστόσο οι μετανάστες δεν επέτρεπαν στην Πυροσβεστική να εισέλθει στο καταυλισμό για να σβήσει τις φωτιές.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να γίνει η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε σκηνές και μέρος των εγκαταστάσεων του hotspot.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lesvosnews.gr ομάδες Αφγανών συγκρούστηκαν με ομάδες Σύρων μεταναστών για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Έγινε άμεση επέμβαση από άνδρες της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, οι οποίο επέβαλαν λίγο αργότερα την τάξη.

Στο Hotspot έσπευσε επίσης και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού οι συμπλεκόμενοι μετανάστες έβαζαν φωτιές και έκαιγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Οι άνδρες της Π.Υ. έσβησαν τις φωτιές, όμως κάηκαν αρκετές σκηνές, αφού οι μετανάστες εμπόδιζαν την είσοδο των οχημάτων και άρχισαν τον πετροπόλεμο.

Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 10 περίπου άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν από τους διασώστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο έγκυες γυναίκες και ένα παιδί.