Έρχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων

Μπαράζ συγχωνεύσεων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος", ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, απέστειλε σχετικό έγγραφο σε όλους τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τις προτάσεις τους σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων με καταληκτική ημερομηνία τη 19η Οκτωβρίου.

Για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων θα ληφθεί υπόψη ο αριθμός των μαθητών, η ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές.
 
Οι εκπαιδευτικοί (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) υπογραμμίζουν κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχτούν, σε καμιά περίπτωση, νέο κύκλο συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, από τη θέση της υπουργού Παιδείας τότε, είχε διαβεβαιώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι δεν θα υπάρξει νέος κύκλος συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων για το σχολικό έτος 2012-2013.
 
Από την άλλη πλευρά, η τωρινή ηγεσία του υπουργείου ωστόσο από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι φέτος δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις της έκτασης που έγιναν κατά την περυσινή χρονιά και ότι "απλά θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε με στόχο να δημιουργηθούν και περισσότερα ολοήμερα σχολεία".