Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Facebook

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του Facebook

Τι είπαν οι τραγικοί γονείς, αλλά και η μάρτυρας «κλειδί» που βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Για ένα καλοστημένο σχέδιο με στόχο να σκοτώσουν το γιο τους και να τον κλέψουν μίλησαν οι γονείς του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη που βρέθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια νεκρός, ημίγυμνος, φιμωμένος και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του στο σπίτι τους, στη Δάφνη.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Τόσο οι γονείς όσο και η αδελφή του άτυχου νεαρού, με δάκρυα στα μάτια, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έστρεψαν τα βέλη τους σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων. Κυρίως, όμως, στο στόχαστρο τους βρέθηκε η 27χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη, γνωστή και ως «γυναίκα αράχνη», η οποία εμφανίζεται να έπαιξε το ρόλο του δολώματος στην υπόθεση καθώς φέρεται να «ψάρεψε» τον 30χρονο μέσω Facebook, πείθοντάς τον να έρθει σε επαφή μαζί της με το πρόσχημα ότι ήθελε να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του.

Η μητέρα του θύματος έκλαιγε με λυγμούς μονολογώντας: «Κτήνη, το παιδί μου» την ώρα που άκουγε τον σύζυγο της, ενεχυροδανειστή στο επάγγελμα, να περιγράφει πώς βρήκαν το παιδί τους νεκρό μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

«Μπαίνω στο σπίτι και τον βλέπω κάτω, δεμένο με ταινία στο λαιμό, στα πόδια, τα χέρια και στο στόμα... Ήταν ζεστός... Προσπαθούσα να κόψω την ταινία γύρω από το λαιμό του με ένα μαχαίρι αλλά ήταν τόσες φορές περασμένη που δεν τα κατάφερα και χρειάστηκε να πάρω και άλλο μαχαίρι. Φωνάξαμε ασθενοφόρο αλλά δεν τον πήραν στο νοσοκομείο. Ήταν ήδη νεκρός... Μου είπαν ότι τον είχαν σαπίσει στο ξύλο. Ήταν παραμορφωμένος... Το σπίτι ήταν αναστατωμένο πήραν όλα τα χρήματα και τα χρυσαφικά που είχα...», κατέθεσε ο πατέρας του θύματος επισημαίνοντας πως φεύγοντας οι δράστες πήραν μαζί τους 139.000 ευρώ και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να μην αφήσουν ίχνη πίσω τους και για το λόγο αυτό είχαν βάλει στα χέρια τους κάλτσες, ενώ η 27χρονη είχε χρησιμοποιήσει τη ζακέτα της, την οποία, τελικά, ξέχασε στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος, η 27χρονη, η οποία είχε συναντηθεί με το γιο του μόνο μια φορά λίγες ημέρες νωρίτερα, ήταν εκείνη που άφησε την πόρτα του σπιτιού τους ανοικτή με αποτέλεσμα οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι να εισβάλλουν στο διαμέρισμα. «Το παιδί μου ήταν πολύ αναστατωμένο, λόγω της γνωριμίας του με την Σταματάκη», είπε. «Τον έβλεπα ανήσυχο, έτρεχε να μιλήσει κρυφά στο τηλέφωνο. Τον πίεζε πολύ η γυναίκα αυτή για να έρθει στο σπίτι. Στη κόρη μου είπε πως η κατηγορουμένη τον αγαπάει και πως ήθελε να κάνει δεσμό μαζί του... Ήταν ένας άγγελος, ένα εργατικό παιδί που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι. Ζούμε μια αρχαία τραγωδία», κατέθεσε η τραγική μητέρα και πρόσθεσε: «Εκείνη την καταραμένη ημέρα, όταν μπήκαμε στο σπίτι και είδα το παιδί μου στο πάτωμα μας έχει στοιχειώσει. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και για μας είναι σαν μη πέρασε μια ημέρα. Είχαν αγοράσει ταινίες. Του είχαν δέσει χέρια, πόδια και το λαιμό σφιχτά πολλές φορές. Είχε χιαστί ταινία στο στόμα. Άρχιζα να φωνάζω, έβγαλα την ταινία από το στόμα και πίστευα ότι θα αναπνεύσει…».

Η αδελφή του 30χρονου που δολοφονήθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν το γάμο της ανέφερε πως ήταν πολύ δεμένα αδέλφια, προσθέτοντας φορτισμένη πως ο αδελφός της ήταν ευκολόπιστος και εσωστρεφής σαν χαρακτήρας. Όπως κατέθεσε, είχε παρακολουθήσει τον 30χρονο στο ραντεβού του με την κατηγορουμένη λίγες ημέρες πριν το έγκλημα και όταν εκείνος επέστρεψε στο σπίτι τους και της είπε πως η 27χρονη είναι ερωτευμένη μαζί του, του απάντησε: «Του είπα ότι δεν την ήξερε και πως την είχε δει μόνο μια φορά. Πρόσεχε».

Το κουβάρι της υπόθεσης για τις αρχές άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια νεαρή φίλη της κατηγορούμενης πήγε στην αστυνομία και αποκάλυψε πως εκείνη της είχε τηλεφωνήσει μετά το έγκλημα και της εκμυστηρεύτηκε τι είχε γίνει στο σπίτι της Δάφνης.

«Μου είχε πει ότι είχε ερωτικό δεσμό με τον Μάρκου, ότι μπαίνανε σε σπίτια και κλέβανε γιατί χρειάζονταν χρήματα. Εγώ σταμάτησα να κάνω παρέα μαζί της και το διάστημα αυτό κάποιοι μπήκαν στο σπίτι μου και το διέρρηξαν.... Μετά από αυτό κάποια στιγμή η Σταματάκη με πήρε τηλέφωνο και μου είπε κλαίγοντας ότι έχει μπλέξει πολύ άσχημα και δεν ξέρει τι να κάνει. Μου είπε ότι κάνανε μια δουλειά με το Γιώργο και πως η ίδια και άλλοι τέσσερις μπήκαν σε ένα σπίτι και κατά λάθος σκοτώσανε ένα άτομο. Μου είπε: «Έγινε μ… και πως το παιδί πέθανε και πως παίζει στις ειδήσεις... Μου είπε πως τον άνθρωπο αυτόν τον είχε γνωρίσει μέσω Facebook... To ίδιο βράδυ πήγα και έδωσα κατάθεση στην ασφάλεια... Μετά από υπόδειξη των αστυνομικών συνέχισα να μιλάω μαζί της και μου ανέφερε ότι θα έφευγε στο εξωτερικό. Ήταν πανικόβλητη. Φοβόταν ότι θα την έπιαναν. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχαν πάρει από το σπίτι χρυσαφικά και χρήματα και ότι έκαναν πολύ ώρα να δέσουν το θύμα, γιατί ήταν ψηλός και εύσωμος. Ήταν ψύχραιμη…».

Σε πρώτο βαθμό η 27χρονη κρίθηκε ένοχη με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και το δικαστήριο της επέβαλλε κάθειρξη 22 ετών. Οι Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης καταδικάστηκαν σε ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη, ο καθένας.