Στο μηχανογραφικό μπαίνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Στο μηχανογραφικό μπαίνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Θα συμπεριληφθούν όλα τα νέα τμήματα

Στο μηχανογραφικό που καταθέσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εντός του 2018 θα συμπεριληφθούν όλα τα νέα τμήματα που θα ενταχθούν στο υπό σύσταση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το οποίο θα προκύψει από τη συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας – Πειραιά.

Εντός της ημέρας, το υπουργείο Παιδείας θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποίο αναμένεται να αποτελεί νόμο του κράτους μέχρι τις 25 Γενάρη.

Πάντως, πριν γίνει γνωστό το ακριβές περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, οι πρυτάνεις μέσω της Συνόδου που ολοκληρώθηκε χθες, στο Ζάππειο, ζητούν τη θέσπιση ακαδημαϊκών κριτηρίων για την πανεπιστημιοποίηση τμημάτων ΤΕΙ.

Ειδικότερα αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι για να είναι σε θέση ένα Τμήμα ΤΕΙ να κριθεί ώστε να ενταχθεί σε ένα υπάρχον Πανεπιστήμιο θα πρέπει να πληροί τα ακόλουθα ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια: Να προβλέπεται ότι το γνωστικό αντικείμενο του υπό ένταξη Τμήματος ΤΕΙ εμπίπτει στην στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου υποδοχής. Το γνωστικό του αντικείμενο και το Πρόγραμμα Σπουδών του να αντιστοιχεί με διεθνώς καθιερωμένα πεδία πανεπιστημιακού επιπέδου και να μην είναι υποσύνολο αυτών.

Τονίζουν  ακόμη, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάβαση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ σε αντίστοιχες βαθμίδες ΔΕΠ Πανεπιστημίων, αποτελεί η αξιολόγηση τους με τις αντίστοιχες διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης που ισχύουν σε αυτά.