Απτόητη και αήττητη η ΑΕΚ, στους 32 του Europa League

Απτόητη και αήττητη η ΑΕΚ, στους 32 του Europa League

Η Ένωση πήρε το 0-0 στη Βιέννη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

Η ΑΕΚ θα είναι η μόνη ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το νέο έτος, καθώς με το 0-0 που απέσπασε στη Βιέννη από την Αούστρια προκρίθηκε στη φάση των 32 του Europa League.

Στην ΑΕΚ αρκούσε η ισοπαλία, ενώ αντίθετα οι Αυστριακοί ήθελαν μόνο νίκη για να πάρουν την πρόκριση, κι έτσι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι προκειμένου να βάλουν ένα γρήγορο γκολ, όμως η «Ένωση» άντεξε στην πίεση, και μάλιστα στο 15’ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με το πλασέ του Αραούχο να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Αυστριακοί δεν μπορούσαν να βρουν χώρους στην καλοστημένη άμυνα της ΑΕΚ, και μόνο μετά το 60’ άρχισαν να ανεβαίνουν, βρίσκοντας χώρους εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση των «κιτρινόμαυρων». Στο 68’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τανζούρι προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά άουτ, όμως στη συνέχεια η ΑΕΚ κατάφερε να εξισορροπήσει το ματς, και τελικά κράτησε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το 0-0, περνώντας αήττητη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ριέκα επικράτησε με 2-0 της Μίλαν, μία νίκη χωρίς αντίκρυσμα, αφού οι Κροάτες αποκλείστηκαν. Αντίθετα, η Μίλαν προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο, με την ΑΕΚ να τερματίζει δεύτερη.