17χρονος νεκρός από ιλαρά

17χρονος νεκρός από ιλαρά

Νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Ηλεία για τις διαστάσεις που λαμβάνει η ιλαρά καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου νοσηλεύει μεγάλο αριθμό παιδιών που νοσούν.

Μέχρι και χθες, νοσηλεύονταν 11 παιδιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTv η Πάτρα, μετρά τον πρώτο θάνατο που προήλθε από κρούσμα ιλαράς. Πρόκειται για έναν 17χρονο μαθητή, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, με ιλαρά σε βαριά μορφή όπως αναφέρει το patrisnews.com

Παρά τις προσπάθειες θωράκισης ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού αλλά και τις εκκλήσεις των ειδικών για εμβολιασμό, τα νέα περιστατικά της νόσου καταγράφουν συνεχή αύξηση. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) σε πρόσφατη ανακοίνωση του για την ιλαρά στην Ε.Ε. που αναφέρεται σε στοιχεία και δεδομένα έως και τις αρχές Νοεμβρίου, περιελάμβανε την Ελλάδα στις τέσσερις χώρες που έχουν «επηρεαστεί» περισσότερο από την ιλαρά.

Η γιατρός και η έγκυος

Από τη νόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν «γλύτωσε» ούτε γιατρός του Νοσοκομείου, έχοντας ωστόσο ολοκληρώσει τον κύκλο θεραπείας πια. Πάντως χθες, σήμανε ένας ακόμα συναγερμός καθώς χρειάστηκε να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών του Ρίου έγκυος – σε προχωρημένο μήνα – με πρόωρες συσπάσεις και υποψία ιλαράς.

Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν να έχει νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο του Ρίου και ένας 17χρονος μαθητής από την Ηλεία, που παρουσίασε ιλαρά σε βαριά μορφή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...