Μυστήριο στην Κάλυμνο με το Νίκο Χατζηπαύλου

Μυστήριο στην Κάλυμνο με το Νίκο Χατζηπαύλου

Η σορός του 21χρονου μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο, για την διενέργεια της νεκροτομής

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα του Σαββάτου από νεαρό κάτοικο σε απόκρημνη περιοχή κοντά στη Χώρα Καλύμνου, 60 περίπου μέτρα από το σημείο που είχε βρεθεί το ποδήλατό του.

Ο νεαρός είχε πάει πρόσφατα στην Κάλυμνο για να επισκεφθεί την οικογένεια του που ζει εκεί, όπου η μητέρα του είναι καθηγήτρια φυσικής στο νησί. Ο Νίκος έφυγε με το ποδήλατο του αδελφού του για μια βόλτα και από εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε.

Ο άτυχος νέος φέρεται να βρέθηκε ανάσκελα σε τυμπανιαία κατάσταση και φέρει θλαστικά τραύματα, κακώσεις και γδαρσίματα σε όλο του το σώμα.

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία είναι πολλά.

Αρχικά πληροφορίες ανέφεραν ότι, το πτώμα μάλλον είχε συρθεί και «πεταχτεί» στο σημείο αλλά η οποία εγκληματική ενέργεια σε βάρους του πιθανότατα έγινε σε άλλο σημείο. Ο 21χρονος βρέθηκε φορώντας ένα παπούτσι στο δεξί του πόδι, φόρμα και ένα μπλουζάκι.

Στο σημείο που βρέθηκε είχε γίνει πρότερος εξονυχιστικός έλεγχος από αστυνομικούς, πυροσβέστες, εθελοντές και συνεργεία της ΕΜΑΚ.

Ωστόσο χθες σημειώθηκε μια ανατροπή και πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αλλά για δυστύχημα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί, μετά την επιτόπια έρευνα στο σημείο που βρέθηκε η σορός καθώς και από το γεγονός ότι δεν έφερε τραύμα από σφαίρα, πιστεύουν ότι ο φοιτητής στη βόλτα που είχε πάει επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε κάποιο βράχο.

Φαίνεται ότι έχασε την ισορροπία του, έπεσε, έχασε τις αισθήσεις του, δεν μπόρεσε να καλέσει σε βοήθεια και ξεψύχησε αβοήθητος.

Το πτώμα του άτυχου νεαρού βρέθηκε 60 μέτρα περίπου, μακριά από το σημείο στο οποίο είχε εντοπιστεί το ποδήλατο του, την περασμένη Κυριακή στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου.

«Φως» σε ορισμένες πτυχές της υπόθεσης με θύμα τον 21χρονο φοιτητή Νίκο Χατζηπαύλο στην Κάλυμνο αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει χθες το βράδυ στην Ρόδο ο ιατροδικαστής κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος αλλά και στοιχεία που επεξεργάζεται η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που συλλέχθηκαν από το σημείο, όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του, το απόγευμα του Σαββάτου, από τα ρούχα του ως και από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του κινητού του τηλεφώνου, όπως γράφει το dimokratiki.gr.

Η σορός του 21χρονου μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο, για την διενέργεια της νεκροτομής. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», έως σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί με βεβαιότητα η αιτία του θανάτου του νεαρού φοιτητή, ενώ οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν όλα τα σενάρια, από το δυστύχημα, μέχρι την εγκληματική ενέργεια και εκτιμούν πως στη δεύτερη περίπτωση  η μεταφορά του άτυχου φοιτητή σε εκείνο το σημείο που βρέθηκε δεν ήταν έργο ενός μόνο ανθρώπου αλλά περισσότερων γιατί εκεί είναι μια απόκρημνη περιοχή.