Στο χέρι της ΑΕΚ η πρόκριση στους 32 του Europa League

Στο χέρι της ΑΕΚ η πρόκριση στους 32 του Europa League

Στο 2-2 έμεινε με τη Ριέκα η Ένωση στο ΟΑΚΑ

Την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση στους 32 του Europa League από σήμερα έχασε η ΑΕΚ, που έμεινε στο 2-2 στο ΟΑΚΑ με τη Ριέκα, η οποία μάλιστα στο πρώτο ημίωρο είχε προηγηθεί με 2-0.

Οι Κροάτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, καθώς μόνο με νίκη θα είχαν ελπίδες για πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης, και το πέτυχαν στο 8’, με τον Γκόργκον να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ριέκα συνέχισε να πιέζει και είχε δύο δοκάρια στο 16’ σε κεφαλιά του Ζούπαριτς και στο 20’ σε σουτ του Γκόργκον, με τον τελευταίο όμως να είναι πιο εύστοχος στο 26’, όταν μετά από λάθος του Βράνιες με δυνατό σουτ νίκησε τον Ανέστη, κάνοντας το 2-0.

Σιγά-σιγά η ΑΕΚ ανέβασε στροφές, και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κατάφερε να ισοφαρίσει με ωραία προβολή του Αραούχο μετά από σέντρα του Μπακάκη, ενώ στο 55’ με κεφαλιά ο Χριστοδουλόπουλος ισοφάρισε σε 2-2, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Πρσάλκο.

Η «Ένωση» είχε μάλιστα τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή στο 89’, με τον Αραούχο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Πρσάλκο.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μίλαν επικράτησε άνετα της Αούστρια Βιέννης με 5-1, και έτσι η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώνεται ως εξής:

Μίλαν 11
ΑΕΚ 7
Αούστρια Βιέννης 4
Ριέκα 4

Πλέον, το μόνο που έχει να κάνει η ΑΕΚ για να προκριθεί στην επόμενη φάση είναι να μην ηττηθεί από την Αούστρια στη Βιέννη, στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου.