Αγωνία για τους αγνοούμενους σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο – Η εικόνα στη Δυτική Αττική

Αγωνία για τους αγνοούμενους σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο – Η εικόνα στη Δυτική Αττική

Η αυξημένη επιτήρηση θα συνεχιστεί στην περιοχή

Σώος βρέθηκε ακόμη ένας από τους αγνοούμενους στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για τον ηλικιωμένο άνδρα που μένει στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και όπως δήλωσε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του, η οποία τον δήλωσε αγνοούμενο.

Ένα ακόμα άτομο αναζητείται από τα σωστικά συνεργεία στη Μάνδρα, έπειτα από τελευταίες αναφορές στο κέντρο της Πυροσβεστικής, ανεβάζοντας και πάλι τον αριθμό των αγνοουμένων στους πέντε.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, κυνηγό, ο οποίος είχε μεταβεί χθες στην περιοχή για κυνήγι και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, έως τώρα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο για την ανεύρεση αγνοουμένων και για την άντληση υδάτων και τον καθαρισμό κτιρίων από τις λάσπες και τα άλλα φερτά υλικά, που κατέβασε η χτεσινή πρωτοφανής θεομηνία.

Από χθες το βράδυ, οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται και στον καθαρισμό του σπιτιού στο Γεφυράκι Νέας Περάμου, όπου αγνοείται ένας άνδρας, κάτι όμως που θα πάρει πολύ χρόνο, καθώς ο χώρος έχει γεμίσει κυρίως με λάσπη και χώμα, που είναι δύσκολο να απομακρυνθούν. Σε άλλη επιχείρηση βρέθηκε πριν από λίγο ζωντανός ένας από τους υπόλοιπους χθεσινούς αγνοούμενους.

 

«Φουσκώνουν» επικίνδυνα και πάλι οι δρόμοι στη Μάνδρα

«Φουσκώνουν» επικίνδυνα και πάλι οι δρόμοι στη Μάνδρα Αττικής καθώς λίγο πριν τις 10 το πρωί άρχισε πάλι να βρέχει καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να πλημμυρίσει και πάλι η οδός Κοτοπούλη, αλλά και άλλοι δρόμοι.

Υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς η περιοχή ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, τους 15 νεκρούς και τις καταστροφές. Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και διαλύθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ οι κάτοικοι σήμερα διαπιστώνουν ότι η νέα βροχή και το χαλάζι ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα προβλήματα.

Στο μεταξύ, σχετικά τους 15 νεκρούς που μεταφέρθηκαν χτες στο Θριάσιο νοσοκομείο, από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία, εκ των οποίων οι 12 ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και οι δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή και είναι επίσης κάτοικοι της Μάνδρας.

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Κατά την διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία είχε αυξημένες περιπολίες ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάνδρας, για να προλάβει τυχόν πλιάτσικο, αλλά όλα κύλησαν ήσυχα.

Η αυξημένη επιτήρηση θα συνεχιστεί στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των συνεργείων και να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στη Μάνδρα Αττικής καθώς συνεχίζουν να αγνοούνται σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως και δύο άτομα μετά το πέρασμα των καταστροφικών πλημμυρών.

Απογοητευτική είναι εν τω μεταξύ η εικόνα των δρόμων τόσο στη Μάνδρα όσο και στη Ν. Πέραμο παρά τις ακατάπαυστες ενέργειες των σωστικών συνεργείων, ενέργειες τις οποίες δυσχέραναν οι καιρικές συνθήκες και η νύχτα.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας είναι 15 νεκροί - 10 άντρες και πέντε γυναίκες- και δεκάδες τραυματίες.

Μία από τους τραυματίες είναι διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, αλλά σε σταθερή κατάσταση, ενώ η κατάσταση των υπόλοιπων τραυματιών που νοσηλεύονται δεν εμπνέει ανησυχία. Εννέα ελαφρά τραυματίες πήραν εξιτήριο.

Για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων επιλήφθηκαν οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, ο δεύτερος δε με τρόφιμα και νερά που προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής .

Τέλος η Τοπική Αυτοδιοίκηση φρόντισε και για την διανυκτέρευση των πληγέντων που αδυνατούσαν να κοιμηθούν στο σπίτι τους.

Ανοιχτή είναι, από το πρωί, η νέα εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία από την Τροχαία το σημείο όπου είχε διακοπεί, λόγω της θεομηνίας που έπληξε χτες τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.


Κλειστοί παραμένουν, όπως χτες το βράδυ, τα σημεία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στο 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας- Θήβας.

Κλειστά θα παραμείνουν για δεύτερη ημέρα σήμερα, τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Δύσκολη νύχτα για τη Δυτική Αττική

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Μαγούλας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 17.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι σε εξέλιξη αναζήτηση στη Νέα Πέραμο (γεφυράκι) σε υπόγειο οικίας, όπου γίνεται άντληση και υπάρχουν πληροφορίες για έναν αγνοούμενο άνδρα- οπότε και θεωρείται πως υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των νεκρών.

Επίσης, από τους τραυματίες, μια γυναίκα νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), και άλλοι επτά στην πνευμονολογική, παθολογική και ορθοπεδική κλινική.

Το σύνολο των κλήσεων που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική έχει φτάσει τις 660, για απαντλήσεις και παροχές βοήθειας, με 56 συνεργεία στην περιοχή (46 οχήματα με 155 πυροσβέστες). Ακόμη, ανοιχτή είναι πλέον, από το πρωί, η νέα εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία από την Τροχαία το σημείο όπου είχε διακοπεί, λόγω της θεομηνίας που έπληξε χτες τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. Κλειστά παραμένουν τα σημεία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στο 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας- Θήβας.

Παράλληλα, τη νύχτα διεξάγονταν περιπολίες από αστυνομικούς και κατοίκους λόγω φόβων για πλιάτσικο.