Τέσσερα σποτ για τη σεξουαλική παρενόχληση από τη ΓΓ Ισότητας των Φύλων

Τέσσερα σποτ για τη σεξουαλική παρενόχληση από τη ΓΓ Ισότητας των Φύλων

Στα σποτ παίζουν γνωστοί ηθοποιοί, όπως οι Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Σολωμού και Ναταλία Δραγούμη, που στήριξαν αφιλοκερδώς αυτή την προσπάθεια

Εν όψει της 25ης Νοεμβρίου 2017, Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επέλεξε να επικεντρωθεί στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο Χόλιγουντ και όχι μόνο.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλου ετοίμασε για τον σκοπό αυτό τέσσερα διαφημιστικά σποτ που αποτυπώνουν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης ή υγείας, όλες βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά. Στόχος αυτών των σποτ είναι να προσδιοριστεί η λεπτή γραμμή μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στα σποτ παίζουν γνωστοί ηθοποιοί, όπως οι Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Σολωμού και Ναταλία Δραγούμη, που στήριξαν αφιλοκερδώς αυτή την προσπάθεια.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα και τη μουσική η Αντριάνα Μπάμπαλη, επίσης αφιλοκερδώς. Τα σενάρια έγραψε η γνωστή συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη.

Τα γυρίσματα έγιναν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, όπου η σκηνογράφος Κική Πίττα διαμόρφωσε υπηρεσιακούς χώρους σε δικηγορικό γραφείο.

«Κάθε ιστορία γυρίστηκε σε μονοπλάνο. Σε όλες τις ιστορίες η κάμερα βρίσκεται κάπως κρυμμένη πίσω από κάποια κουρτίνα, πόρτα, αντικείμενα, σαν να παρακολουθούμε κρυφά αυτό που συμβαίνει, μέσα από μια … κλειδαρότρυπα», δήλωσε η Όλγα Μαλέα.

Δείτε τα τέσσερα σποτ: