Διώτης: Αισθάνομαι ντροπή και οργή για την απόφαση

Διώτης: Αισθάνομαι ντροπή και οργή για την απόφαση

Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια με αναστολή για τη λίστα Λαγκάρντ

«Απροκάλυπτη καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας και κράτους δικαίου» χαρακτηρίζει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που τον καταδίκασε σε ποινή 10 ετών με αναστολή, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Διώτης δηλώνει για μια ακόμη φόρμα αθώος και κάνει λόγο για «μαύρη μέρα» για τη δικαιοσύνη.

«Αισθάνομαι ντροπή και οργή για την εκδοθείσα απόφαση, που μόνο προϊόν της αποδεικτικής διαδικασίας δεν είναι. Δεν υπήρξε ούτε μία μαρτυρία, ούτε ένα έγγραφο που να πιθανολογούσε έστω την ύπαρξη ενδείξεων ενοχής. Και όμως αυτό το δικαστήριο διαπίστωσε τη βεβαιότητα τέλεσης του αδικήματος της απιστίας, παρά την εισαγγελική αθωωτική πρόταση, παρά την αποδεικτική διαδικασία, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στην αλήθεια και τη νόμιμη διαδικασία», αναφέρει ο κ. Διώτης στη δήλωση του και καταλήγει: «Δεν μετανιώνω που ανάλωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και έδωσα την ψυχή μου, για την απονομή της Δικαιοσύνης. Ας τα βρουν με τη συνείδησή τους, αυτοί που εξέδωσαν την απόφαση αυτή».

Το δικαστήριο, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, έκρινε πως ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που περιελάμβανε η λίστα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, αναγνωρίζοντας πως οι ενέργειές του έγιναν ώστε να μην ελεγχθούν τα 2.059 πρόσωπα της λίστας.

Ολόκληρη η δήλωση του Ιωάννη Διώτη έχει ως εξής:

«Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα. Όχι για εμένα, γιατί είμαι αθώος και οπωσδήποτε αυτό θα αποδειχθεί και θα δικαιωθώ.

Για τη Δικαιοσύνη είναι μαύρη η μέρα.

Αισθάνομαι ντροπή και οργή για την εκδοθείσα απόφαση, που μόνο προϊόν της αποδεικτικής διαδικασίας δεν είναι. Δεν υπήρξε ούτε μία μαρτυρία, ούτε ένα έγγραφο που να πιθανολογούσε έστω την ύπαρξη ενδείξεων ενοχής. Και όμως αυτό το δικαστήριο διαπίστωσε τη βεβαιότητα τέλεσης του αδικήματος της απιστίας, παρά την εισαγγελική αθωωτική πρόταση, παρά την αποδεικτική διαδικασία, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στην αλήθεια και τη νόμιμη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί απροκάλυπτη καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας και κράτους δικαίου.

Δεν μετανιώνω που ανάλωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και έδωσα την ψυχή μου, για την απονομή της Δικαιοσύνης.

Ας τα βρουν με τη συνείδησή τους, αυτοί που εξέδωσαν την απόφαση αυτή».