Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Οδηγήθηκε στην Εισαγγελία όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες

Συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες φωνάζοντας κατά την είσοδο του στο Δικαστικό Μέγαρο ότι δεν είναι στέλεχος της ISIS και ότι έχει οικογένεια…

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν ότι ο τζιχαντιστής ήρθε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας για να παρουσιαστεί στην εδώ υπηρεσία ασύλου καθώς ήθελε να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Ο άντρας βρέθηκε στη χώρα μας προερχόμενος από τη Συρία, όπου εκεί υπηρετούσε στις τάξεις του ISIS. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έμενε ανά διαστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μετά τη σύλληψη του ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Μετά τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε οικία που διέμενε στην Αθήνα.