Σε πλειστηριασμό μεζονέτα της Δήμητρας Λιάνη στην Αγράμπελης

Σε πλειστηριασμό μεζονέτα της Δήμητρας Λιάνη στην Αγράμπελης

Ένα ακόμα ακίνητο της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου σε αναγκαστική εκποίηση

Ένα ακόμα ακίνητο της συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη θα περάσει από το δρόμο του πλειστηριασμού – για μία ακόμη φορά - καθότι την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί.

Του Γιώργου Λαμπίρη

Πρόκειται για μεζονέτα, η οποία βρίσκεται στην ιστορική διεύθυνση, Αγράμπελης 3.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το news.gr, πρόκειται για μεζονέτα με συνολική επιφάνεια 445 τετραγωνικά μέτρα και είναι χτισμένο σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα. Το ακίνητο διαθέτει δύο υπόγεια α’ και β’, 119 τ.μ. και 122 τ.μ. αντίστοιχα. Επίσης, ο ισόγειος χώρος έχει έκταση 105 τετραγωνικών καθώς και ημιυπαίθριο χώρο 16 τετραγωνικών μέτρων.

Στο ισόγειο βρίσκονται η κουζίνα, η τραπεζαρία, τουαλέτα, χώρος καθιστικού και αποθήκη.

Στον πρώτο όροφο επιφάνειας 99 τετραγωνικών μέτρων στεγάζονται δύο υπνοδωμάτια, ένα γραφείο, λουτρό, τουαλέτα, καθώς και ημιυπαίθριος χώρος 16 τ.μ.
Σημειώνεται πως ο επόμενος ιδιοκτήτης της μεζονέτας θα έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του ακάλυπτου χώρου με επιφάνεια 798 τ.μ., στον οποίο έχει τη δυνατότητα κατασκευής πισίνας 62 τ.μ.

Η συνολική έκταση του οικοπέδου είναι 3.000 τετραγωνικά, ενώ η εκτιμούμενη αξία καθώς και η τιμή έναρξης του ακινήτου κατά τον πλειστηριασμό είναι 1.030.000 ευρώ.

Το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό λόγω οικονομικής απαίτησης ιδιώτη, ύψους 88,288 ευρώ, ενώ βαρύνεται με τρεις προσημειώσεις υποθήκης, 585.635,60 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι βγήκε σε πλειστηριασμό ένα ακόμα ακίνητο ιδιοκτησίας της κυρίας Λιάνη στην οδό Αγράμπελης με συνολική επιφάνεια 467 τ.μ. με επισπεύδουσα τη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων και σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής για ποσό 46,2 χιλ. ευρώ, το οποίο είχε εκτεθεί σε πλειστηριασμό αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο ακίνητο, με τιμή έναρξης τότε τα 450.000 ευρώ πωλήθηκε τελικά στο ποσό των 581.500 ευρώ.

Προ δεκαετίας, η Δήμητρα Λιάνη, είχε αναθέσει στην κατασκευαστική εταιρεία Morfi την ανέγερση των πολυτελών σπιτιών στο οικόπεδο της Αγράμπελης, όπου διέμενε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Συνολικά ανεγέρθηκαν έξι μεζονέτες, οι τρεις από τις οποίες περιήλθαν στην κυριότητα της Δήμητρας Λιάνη με τη μορφή αντιπαροχής, ενώ οι υπόλοιπες δόθηκαν στη Morfi.