Συνελήφθησαν εκ νέου ο πλοίαρχος και ο μηχανικός του «Αγία Ζώνη»

Συνελήφθησαν εκ νέου ο πλοίαρχος και ο μηχανικός του «Αγία Ζώνη»

Ποιες είναι οι τρεις «εντολές» που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας

Συνελήφθησαν εκ νέου πριν από λίγο ο πλοίαρχος και ο μηχανικός του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που προκάλεσε τη ρύπανση στο Σαρωνικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή αμέσως μετά τη βύθιση του πλοίου στα ανοικτά της Σαλαμίνας, όμως αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που μετέδωσε ο Alpha, συνελήφθησαν και πάλι το απόγευμα.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Πειραιά άσκησε ποινή δίωξη κατά παντός υπευθύνου για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια με βάση το άρθρο 28 του ποινικού κώδικα και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης σύμφωνα με τον νόμο 1650/86.

Οι τρεις «εντολές» Τσίπρα

Η λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», η αντιμετώπιση της τεράστιας ρύπανσης και η ταχύτατη απόδοση των ευθυνών, βρέθηκαν  στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.

Ζήτησε επίσης την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Ο Αλέξης Τσιπρας επίσης έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας καθώς και για την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

1
σχόλιο
  1. avatar Sxoliastis

    Γιατί σάμπως έχουν και δουλειά να κάνουν; Εκτός αν ξεκινήσουν καταδύσεις. Χααα καλό;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...