Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση του Σαρωνικού

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση του Σαρωνικού

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν το WWF και ο δήμαρχος Πειραιά

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση στον Σαρωνικό υποβάλλει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση – WWF.

«Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" και η μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδα που έχει ρυπάνει παραλίες της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού Κόλπου κάνει δυστυχώς πραγματικότητα τον εφιάλτη του πετρελαίου για την υγεία των ακτών και της θάλασσας».

«Αφού δεν αποτράπηκε η τραγωδία πρέπει τουλάχιστον να διασφαλιστεί ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν με παραδειγματικό τρόπο και ότι μέσα από την εξονυχιστική ανάλυση των αιτίων θα βγούμε καλύτερα προετοιμασμένοι για να προλάβουμε ή να ελέγξουμε αντίστοιχα ατυχήματα στο μέλλον» δήλωσε ο διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξάλλου, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για τη ρύπανση της θάλασσας και των ακτών του Πειραιά, μετά τη βύθιση δεξαμενόπλοιου στην θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας.

«Κατέθεσα σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη ρύπανση που υπέστησαν οι ακτές και η θάλασσα του Πειραιά", δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως "θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο, εξαιτίας του οποίου υπέστη οικολογική ζημιά το παραλιακό μέτωπο, καθώς και η όλη διαδικασία αντιμετώπισης".

"Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Είναι δεδομένο πως αυτό που προέχει είναι να καθαρίσει το συντομότερο δυνατό η θάλασσα του Πειραιά. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, σίγουρα έγιναν λάθη. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς συνέβη και όσοι έχουν ευθύνη να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη" τόνισε ο κ. Μώραλης.