Μεγάλο διπλό στην Κροατία η ΑΕΚ, 2-1 τη Ριέκα

Μεγάλο διπλό στην Κροατία η ΑΕΚ, 2-1 τη Ριέκα

Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος οι σκόρερ για την Ένωση

Με το δεξί μπήκε στη φάση των ομίλων του Europa League η ΑΕΚ, που επικράτησε με 2-1 της Ριέκα μέσα στην Κροατία, μία νίκη που πιθανόν να αποδειχθεί σημαντική για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αν και οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, η ΑΕΚ σύντομα ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 16’ ο Μάνταλος μετά από «τρικυμία» στην άμυνα της Ριέκα άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ.

Ωστόσο, στο 29’ ο Έλεζ εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνας της ΑΕΚ μετά από εκτέλεση κόρνερ και με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο μέρος, και η πίεσή της καρποφόρησε στο 63’, όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πρσάλκο, που αιφνιδιάστηκε.

Η «Ένωση» θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι στο 70’ με την κεφαλιά του Σιμόες από καλή θέση που μπλόκαρε ο Κροάτης γκολκίπερ, και στο 71’ με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου που πέρασε λίγο άουτ. Από την άλλη, η Ριέκα απείλησε στο 81’ με κεφαλιά του Χέμπερ που απομάκρυνε ο Τσότσιτς. Όμως το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας στην ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μίλαν έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Αούστρια Βιέννης, την οποία διέλυσε με 5-1, με τον Αντρέ Σίλβα να πετυχαίνει χατ τρικ και τους Τσαλχάνογλου και Σούσο να προσθέτουν από ένα γκολ. Το τέρμα των Αυστριακών πέτυχε ο Μπόρκοβιτς.

Επόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Αούστρια Βιέννης.