Το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» δεν είχε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας

Το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» δεν είχε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας

Ανακοίνωση της Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ

Το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», δεν έχει επιθεωρηθεί και δεν κατέχει οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του η «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.», με την οποία ενημερώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με τη διασπορά ανυπόστατων φημών για το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», η «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.» ενημερώνει ότι το εν λόγω δεξαμενόπλοιο δεν έχει επιθεωρηθεί και δεν κατέχει οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα."

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Ελέγχου του Κλάδου Πλοίων του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Ζίκας, είπε ότι το πλοίο ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ δεν το παρακολουθούσε νηογνώμονας καθώς δεν απαιτείται κάτι τέτοιο από τη νομοθεσία.

Επίσης τόνισε, ότι όλα τα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί και είναι σε ισχύ από τον κλάδο ελέγχου πλοίων έως τις 27/09.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ζητήθηκε από τον αρχηγό του Λιμενικού να αποκαλύψει τις αιτίες του ναυαγίου, ωστόσο ο ίδιος είπε ότι αυτό είναι αντικείμενο της προανάκρισης. Διευκρίνισε επίσης, ότι η ίδια εταιρεία έχει απασχολήσει στο παρελθόν δύο φορές τις αρχές για υποθέσεις λαθρεμπορίας, διευκρινίζοντας όμως ότι έχει απαλλαχθεί δικαστικά.