Έκλεψαν τις απολιθωμένες πατημασιές ηλικίας 5,7 εκατ. χρόνων στην Κίσσαμο

Έκλεψαν τις απολιθωμένες πατημασιές ηλικίας 5,7 εκατ. χρόνων στην Κίσσαμο

Κάμερες έχουν καταγράψει τον δράστη

Αδιανόητο είναι αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην Κίσαμο. Δύο εβδομάδες πέρασαν από  την γνωστοποίηση  των αποτελεσμάτων ερευνών για τις απολιθωμένες πατημασιές στον Τράχηλο της Κισάμου, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης βάδισης ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, χθες, Τρίτη,  ένας πολίτης πήγε στο σημείο όπου υπήρχαν οι απολιθωμένες πατημασιές προκειμένου να τις φωτογραφήσει.

Όμως έκπληκτος διαπίστωσε πως στο σημείο υπήρχαν εμφανείς φθορές στο πέτρωμα με ίχνη τροχού, και είχαν αφαιρεθεί κάποια από τα απολιθώματα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και σήμερα πήγαν στην Κίσαμο στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ενώ με την αξιοποίηση παλαιότερων φωτογραφιών θα εξακριβωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα sadentrepese.blogspot.gr, έχουν κλαπεί 8 από τα 40 αποτυπώματα που ανακαλύφτηκαν ενώ η ίδια ιστοσελίδα τονίζει ότι κάμερες έχουν καταγράψει τον δράστη.

Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες, είναι εμφανές εξίσου ότι κάποιοι ζωγράφισαν πάνω στο συγκεκριμένο σημείο.

Να σημειώσουμε ότι επρόκειτο για μια πολύ σπουδαία ανακάλυψη, για την οποία έγινε λόγος στα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά διεθνή μέσα, ειδησεογραφικά και επιστημονικά.

2
σχόλια
  1. avatar ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ

    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

  2. avatar Νίκος

    Απλά βανδαλισμός! Δεν το χωρά ο νους τού ανθρώπου! Τι να πω, ακόμα και το «ζωγράφισμα» ακατανόητο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...