Προς Πολυδένδρι το μέτωπο της φωτιάς – Αναζωπυρώσεις στο Καπανδρίτι

Προς Πολυδένδρι το μέτωπο της φωτιάς – Αναζωπυρώσεις στο Καπανδρίτι

Άνιση μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα και αγωνία για τη νύχτα

Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις έχει πάρει τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αφού αυτό που φοβούνταν οι επιτελείς του κρατικού μηχανισμού πυρόσβεσης, συνέβη.

Το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς πέρασε τελικά την λεωφόρο Καλάμου και κατευθύνεται ανατολικά προς το Πολυδένδρι Αττικής, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν από τον δήμο σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι στο Καπανδρίτι.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί μεγάλο μέτωπο που κατευθύνοναν προς Μαλακάσα - προς το παρόν όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν και ανέκοψαν την πορεία του πριν περάσει την Εθνική Οδό.

Εκκενώνεται το Σαλαμίδι Καπανδριτίου – Μεγάλο μέτωπο προς Μαλακάσα

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι μαύροι καπνοί δυσχεράνουν το έργο των εναέριων μέσων ενώ ο φόβος όλων  είναι τι θα συμβεί μετά τις 9 το βράδυ, όταν θα σταματήσουν οι ρίψεις νερού από αέρος.

Αίτημα στην ΕΕ για αποστολή εναέριων πυροσβεστικών μέσων

Η Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Π.Σ., η πυρκαγιά είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς, εκτός των άλλων, η μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύσεται απο την καύση του πυκνού δάσους, δημιουργεί ένα μικροκλίμα στην περιοχή, με πολλαπλασιασμό της έντασης του ανέμου και τη δημιουργία ισχυρών ανοδικών ρευμάτων που δεν επιτρέπουν στα εναέρια μέσα να κατέβουν πολύ χαμηλά και να κάνουν ρίψεις, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να πλησιάσουν.

Για το λόγο αυτό, με την βοήθεια του στρατού και πολιτών γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την τελυταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε σχέση με τον Κάλαμο και το Καπανδρίτι ,βελτιωμένη λίγο είναι η κατάσταση προς Βαρνάβα και Γραμματικό.