Απολογίες στελεχών τράπεζας και ΕΥΔΑΠ για διαφημίσεις σε μέσα

Απολογίες στελεχών τράπεζας και ΕΥΔΑΠ για διαφημίσεις σε μέσα

Για την υπόθεση διαφημιστικών δαπανών σε έντυπα του Παναγιώτη Μαυρίκου

Το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς περνούν στελέχη της Attica Bank και της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της απιστίας που αφορά στην υπόθεση διαφημιστικών δαπανών σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Ο ανακριτής διαφθοράς, Κώστας Σαργιώτης, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της έρευνας του ενώ άνοιξε ο κύκλος των απολογιών έντεκα μελών επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank καθώς και ενός πρώην διευθυντικού στελέχους της ΕΥΔΑΠ που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ήδη, ο κατηγορούμενος από την ΔΕΚΟ απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ενώ τα στελέχη της τράπεζας έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης το προσεχές διάστημα.

Η κατηγορία αφορά στην έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων, την περίοδο 2013-2015, σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για ποσά που κρίνονται «δυσανάλογα υψηλά» σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των επίμαχων Μέσων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ύψος της ζημίας για την ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ ενώ για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασική δικογραφία που αφορά τους δύο δημοσιογράφους που είχαν συλληφθεί με τον εκδότη, η δίωξη για τον οποίο έπαυσε λόγω θανάτου, έχει διαχωριστεί και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί για την τύχη των κατηγορουμένων.