Τα μοιραία λόγια πριν τον θανάσιμο ξυλοδαρμό στο Λαγανά

Τα μοιραία λόγια πριν τον θανάσιμο ξυλοδαρμό στο Λαγανά

Οι πρωταγωνιστές του τραγικού συμβάντος μίλησαν για τον καβγά που οδήγησε στο θάνατο του Αμερικανού τουρίστα

Λεπτομέρειες για τα μοιραία λόγια που ειπώθηκαν πριν από τον θανάσιμο καβγά και ξυλοδαρμό του 22χρονου τουρίστα στο Λαγανά της Ζακύνθου έρχονται στο φως από τα όσα περιέγραψαν στις ανακρίσεις τους οι πρωταγωνιστές του τραγικού περιστατικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις της αστυνομίας ο άτυχος Μπάκαρι Χέντερσον δέχτηκε 19 μαχαιριές.

Η εφημερίδα Real News δημοσιεύει τα όσα είπε ο φίλος του θύματος, Τσαντ Ζβάρτσκοπ, που βρισκόταν μαζί του το μοιραίο βράδυ. Ο φίλος του θύματος είπε πως η φασαρία ξεκίνησε όταν ο Μπάκαρι άφησε την μπύρα του σε διπλανό τραπέζι όπου κάθονταν δύο άτομα μάλλον σερβικής καταγωγής, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν.

«Ο ένας από αυτούς, ο οποίος φορούσε μπλε μπλούζα, τον χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι. Ξεκίνησαν να παλεύουν και βγήκαν έξω από μια δεξιά πόρτα που μαγαζιού προς τον κεντρικό δρόμο του Λαγανά. Ο καβγάς κράτησε περίπου 30''. Ξαφνικά μαζεύτηκαν περίπου 15 άτομα και όλοι μαζί τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές. Ο φίλος μου έπεσε κάτω και στριμώχτηκε δίπλα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ήταν πολύ χτυπημένος και δεν μιλούσε» δήλωσε ο Ζβάρτσκοπ.

Από τη μεριά του ο μπάρμαν του μαγαζιού , ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, υποστηρίζει πως τον καυγά τον ξεκίνησε ο ίδιος ο 22χρονος, χτυπώντας με ένα μπουκάλι έναν Σέρβο θαμώνα και μια κοπέλα που βρισκόταν εκεί. «Το μπουκάλι έσπασε και χτύπησε μια κοπέλα η οποία γέμισε αίματα. Βγήκα έξω από το μπαρ με σκοπό να σταματήσω το θύμα αλλά και να του ρίξω δυο χαστούκια για τα όσα έκανε. Αν θυμάμαι καλά μέσα στην ταραχή μου τον κλώτσησα δυο φορές από την μέση και κάτω και αποχώρησα» ανέφερε ο Έλληνας μπάρμαν.

«Με ανακούφιση είδα στο βίντεο ότι σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα αλλά ούτε τον κλώτσησα στο κεφάλι. Τα χτυπήματά μου ήταν από την μέση και κάτω και αυτό αποδεικνύει ότι δεν προκάλεσα εγώ τον θάνατο του θύματος. Δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω»' σημειώνει.

Μέσω του δικηγόρου του Λευτέρη Γιανάτου, ο Σέρβος θαμώνας, που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό, αναφέρει ότι ο Μπάκαρι άφησε το ποτό του στο τραπέζι τους, και όταν του ζήτησε το λόγο τότε αυτός τον χτύπησε στο κεφάλι με μια μπύρα.

Ένας ακόμα Σέρβος θαμώνας που ενεπλάκη στον ξυλοδαρμό, υποστηρίζει πως ένας συμπατριώτης του χτύπησε τον Αμερικανό με μια γροθιά, και στην συνέχεια αυτός του απάντησε χτυπώντας τον με μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι. «Ένα κομμάτι από το μπουκάλι χτύπησε μια συγγενή μου, γι’ αυτό και όπως φαίνεται στην κάμερα τον σπρώχνω. Ο Αμερικανός άρχισε να τρέχει έξω από το μαγαζί και άρχισαν να τον κυνηγούν. Μαζί τους πήγα κι εγώ. Μόλις είδα ότι τον χτυπάνε γύρισα πίσω. Αυτός που δέχτηκε το χτύπημα με το μπουκάλι, είχε την περισσότερη οργή» λέει χαρακτηριστικά.