Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα σκότωσαν τον τουρίστα στον Λαγανά

Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα σκότωσαν τον τουρίστα στον Λαγανά

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τα κίνητρα της φρικτής δολοφονίας

Την πιθανότητα ρατσιστικού κινήτρου που αναδείχθηκε μέσω μιας... σέλφι φωτογραφίας που έβγαλε ο 22χρονος Τεξανός τουρίστας, Jaward-Bakari Henderson με μπαργούμαν από τη Σερβία, εξετάζουν οι αστυνομικοί, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της ο «Ελεύθερος Τύπος».

Οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας φέρεται να έχουν αναδείξει και την αφορμή και τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου, όχι όμως και οι καταθέσεις των τουλάχιστον έξι κατηγορούμενων οι οποίοι αρνούνται κάθε εμπλοκή. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, πόσο μάλλον ότι εξωθήθηκαν στο έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα, επειδή ο νεαρός Αμερικανός «τόλμησε» να φλερτάρει με γυναίκα από την πατρίδα τους.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα Παρασκευής, γράφει η εφημερίδα, κατά τη διάρκεια πάρτι που γίνεται στο μπαρ του Λαγανά Ζακύνθου, με τους περισσότερους θαμώνες να είναι Σέρβοι τουρίστες. Ο 22χρονος και η παρέα του βγάζουν μια σελφι με νεαρή από τη Σερβία και μέσα σε λίγα λεπτά ο 32χρονος Σέρβος που εκτελεί χρέη μπράβου, πλησιάζει απειλητικά το τραπέζι της παρέας, χτυπά με δύναμη ένα μπουκάλι μπύρα και ανταλλάσσουν ύβρεις. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 22χρονος χαστούκισε τον Σέρβο, ο οποίος αρπάζει το μπουκάλι της μπίρας και το σπάζει πάνω στο κεφάλι του νεαρού για να ακολουθήσει η σύρραξη και οι συμπλοκές.

Ο 22χρονος, ζαλισμένος, μαζί με τους δυο φίλους του, επιχειρούν να διαφύγουν. Είκοσι μέτρα μακρύτερα, μια ομάδα Σέρβων τον προλαβαίνει, τον πετά κάτω και τον ξυλοκοπά μέχρι θανάτου.

Η έκθεση της ιατροδικαστή

Σε 30 δευτερόλεπτα οι δράστες κατάφεραν τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν σχεδόν άμεσα το θάνατο, όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα. Σύμφωνα με το πόρισμά της ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, όχι, όμως, και τραύματα άμυνας.

Συλλήψεις και κατηγορίες

Άλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του  Αμερικανού τουρίστα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Οι 8 κατηγορούμενοι έφτασαν χθες το βράδυ στο δικαστικό μέγαρο και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ζακύνθου. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και η αστυνομία είχε αποκλείσει την οδό Τερτσέτη, μπροστά από το δικαστικό μέγαρο.

Η Εισαγγελέας τους απήγγειλε την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ αμέσως μετά την διαδικασία επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου για να επιστρέψουν ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθούν.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου, γράφει το imerazante.gr, ο δικηγόρος του 34χρονου Έλληνα δήλωσε πως «ο πελάτης μου δηλώνει συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ. Δηλώνει ότι ενεπλάκει στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής».