Τι ισχυρίστηκε ο φερόμενος ως δράστης
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 46χρονος από την Αλβανία ο
οποίος εμφανίζεται ως το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της δολοφονίας του 41χρονου στη Ραφήνα.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος υποστηρίζει ότι διατηρούσε φιλική σχέση με το θύμα 20 χρόνια, φέρεται στην απολογία του να αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του αποδίδεται.
Ωστόσο, ο ισχυρισμός του ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα και μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, η οποία διήρκησε 12 ώρες, κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο 46χρονος, ο οποίος επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα, απολογούμενος έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη μοιραία ημέρα λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως το όπλο το οποίο, όπως ισχυρίζεται , ήταν του θύματος εκπυρσοκρότησε.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στην απολογία του πως τόσο ο ίδιος όσο και ο άτυχος 41χρονος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών καθώς είχαν κάνει χρήση κοκαίνης. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να περίγραψε ότι το θύμα για ανεξήγητο λόγο έκανε κίνηση για το χρησιμοποιήσει το όπλο κι ενώ εκείνος προσπαθούσε να αμυνθεί και να τον αφοπλίσει, αυτό εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τον χτύπησε στο μάγουλο.
Ο κατηγορούμενος, μάλιστα, εμφανίζεται να ισχυρίστηκε πως ο 41χρονος έφυγε τρέχοντας με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τι συνέβη στη συνέχεια.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση, Νίκο Ρουσσόπουλο στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί δεν υπάρχει ιατροδικαστική εξέταση που να βεβαιώνει αν ο θάνατος του 41χρονου «επήλθε από σφαίρα ή από κοκαίνη ή από κάτι άλλο».
Ο συνήγορος με αίτημα του ζήτησε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία η ιατροδικαστική έκθεση
ενώ ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης , αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις του εντολέα του.
Ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκαν και δυο ακόμη πρόσωπα καθώς τους αποδίδεται η κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση. Μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν και οι δυο προσωρινά κρατούμενοι.
Ο 41χρονος εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στη Ραφήνα μέσα σε ένα αμπελώνα . Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε δεχθεί θανάσιμα τραύματα από πυροβόλο όπλο. Ο 41χρονος Αλβανός λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή κατάφερε να τηλεφωνήσει στη σύζυγο του στην οποία φέρεται να κατονόμασε το πρόσωπο που τον πυροβόλησε.
Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου