Στον ανακριτή ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό – Πόσο στοίχισε το συμβόλαιο θανάτου

Στον ανακριτή ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό – Πόσο στοίχισε το συμβόλαιο θανάτου

Τι θα υποστηρίξει ο κατηγορούμενος

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγεί σήμερα, Πέμπτη 11/7 ο 44χρονος με το παρατσούκλι «ωραίος Γιώργος» που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου στο ΨυχικόΟ ίδιος αρνείται τις κατηγορίες ενώ σφίγγει ο κλοιός για το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την εν ψυχρώ εκτέλεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος θα υποστηρίξει ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο από τα δύο όπλα της δολοφονίας, ούτε και κάποιο χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις που του αποδίδουν.

Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, ενώ παράλληλα ανοίγουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 44χρονου.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στα γάντια μηχανής που εντόπισαν στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, και αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση σε δυο μαύρα μπουφάν μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου.

Η Ασφάλεια συνεχίζει παράλληλα τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και τα στοιχεία που συγκεντρώνει τα διαβιβάζει στις ανακριτικές αρχές που θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν για εξηγήσεις τον επιχειρηματία ή και άλλα άτομα.

Παραγγελία για διενέργεια έρευνας προς «αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου» απέστειλε στον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η κα Αδειλίνη στο έγγραφό της ζητεί να ενημερώνεται στο εξής για τα αποτελέσματα των ερευνών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο συνδέεται με σοβαρά αδικήματα, γύρω από τις αγοραπωλησίες ακινήτων, από τα ναρκωτικά, τις ανθρωποκτονίες, την παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, τις σωματικές βλάβες και άλλα.

Έως και 100.000 ευρώ το συμβόλαιο θανάτου του τοπογράφου

Μέχρι και 100.000 ευρώ είναι πιθανόν να στοίχισε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του πενηντατετράχρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Mega» από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, το συγκεκριμένο ποσό δεν ανταποκρίνεται στον βαθμό δυσκολίας της δολοφονίας, αλλά στο διακύβευμα της αντιδικίας, που πυροδότησε και την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο.