Τραγωδία σε εργοτάξιο πίσσας στο Αγρίνιο: «Ο εγγονός μου έμεινε μόνος του» – Συγκλονίζει η μητέρα του 52χρονου

Τραγωδία σε εργοτάξιο πίσσας στο Αγρίνιο: «Ο εγγονός μου έμεινε μόνος του» – Συγκλονίζει η μητέρα του 52χρονου

«Η γυναίκα του είχε πεθάνει πριν ενάμιση χρόνο, τώρα πέθανε και αυτός» - Πού στρέφονται οι έρευνες για τη φονική έκρηξη

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας έξω από το Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ, απ' όπου χειριζόταν μέσω υπολογιστή τα μηχανήματα.

Συγκλονισμένη η μητέρα του άτυχου Θανάση Κωνσταντίνου δεν μπορεί να πιστέψει, ότι έχασε τον γιο της από τη μια στιγμή στην άλλη. Χθες το απόγευμα ήταν η τελευταία φορά που συναντήθηκαν. Ο 52χρονος έφυγε από το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας για να επιστρέψει στο Αγρίνιο, καθώς εργαζόταν στο εργοτάξιο στη Λεπενού. «Ο εγγονός μου έμεινε μόνος του», είπε με λυγμούς στο Star, καθώς πριν από ενάμιση χρόνο είχε χάσει τη μητέρα του.

«Έγινε έκρηξη, βγήκε να δει τι έγινε και εκεί εγκλωβίστηκε. Η γυναίκα του είχε πεθάνει πριν ενάμιση χρόνο, τώρα πέθανε και αυτός. Το παιδί του σπουδάζει στη Λάρισα, πρέπει να το φέρουμε στην Αθήνα, να μην είναι μόνο του, ούτε μάνα, ούτε πατέρας. Είχανε τόσο καλό δεσμό πατέρας και γιος», είπε η μητέρα του 52χρονου. Λίγο μετά τις 8:00 το πρωί από το εργοτάξιο παρασκευής πίσσας ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη, που στοίχισε τη ζωή στον Θανάση και τραυμάτισε ακόμα έναν εργαζόμενο.

Η μητέρα του μιλώντας στο Star περιέγραψε τη στιγμή που ακούστηκαν οι εκρήξεις: «Βλέπω μια φωτιά μεγάλη. Ακούγονταν μπαμ, μπαμ, μεγάλες εκρήξεις. Έμαθα ότι είναι χτυπημένος λίγο στο χέρι». Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τους απανωτούς εκκωφαντικούς ήχους και το χάος που επικράτησε. Η περιοχή έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη. Την ώρα της έκρηξης ο Θανάσης Κωνσταντίνου εγκλωβίστηκε στο κοντέινερ, δίπλα ακριβώς από το μηχάνημα που παράγει πίσσα και δεν πρόλαβε να βγει. Ο θάνατός του ήταν μαρτυρικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ευτυχώς οι υπόλοιποι εργάτες όταν άκουσαν την έκρηξη, έτρεξαν και έφυγαν και έτσι γλίτωσαν τη ζωή τους.

Πού στρέφονται οι έρευνες για τη φονική έκρηξη

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη, τι ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη. Όμως, οι έρευνες στρέφονται σε μηχάνημα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν για καιρό αχρησιμοποιήτο. Το σενάριο να μην είχε συντηρηθεί σωστά, είναι κάτι που απασχολεί τις αρχές, οι οποίες προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση μέσα από τις καταθέσεις των εργαζομένων.