Αντιμέτωπος με την ανακρίτρια ο ποινικολόγος που φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύζυγό του – Διατεθειμένος να ζητήσει συγνώμη

Αντιμέτωπος με την ανακρίτρια ο ποινικολόγος που φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύζυγό του – Διατεθειμένος να ζητήσει συγνώμη

Στο πλευρό του στενοί συνεργάτες του, η πρώην σύζυγος του, η κόρη του από τον πρώτο του γάμο και ο κουμπάρος του

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε σήμερα λίγο μετά τις 9:30 ο γνωστός ποινικολόγος προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος της συζύγου του, τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Η απολογία του δικηγόρου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλευρό του στενοί συνεργάτες του, η πρώην σύζυγος του, η κόρη του από τον πρώτο του γάμο και ο κουμπάρος του, γνωστός δικηγόρος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν στην ανακρίτρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες βράδυ η ανακρίτρια επισκέφθηκε στο σπιτι της τη σύζυγο του κατηγορούμενου η οποία στη κατάθεση της φέρεται να επιβεβαίωσε
τα ευρήματα του γιατρού που μιλά για ξυλοδαρμό.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος ποινικολόγος φέρεται διατεθειμένος να ζητήσει συγνώμη και να ομολογήσει τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του. Ο δικηγόρος είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μετά την αναφορά που έκανε ο γιατρός ο οποίος εξέτασε την 37χρονη σύζυγο του στα επείγοντα του νοσοκομείο όπου πήγε να εξεταστεί.

Σε βάρος του ποινικολόγου σχηματίστηκε δικογραφία καθώς εφαρμόστηκε η πρόσφατη ειδική διάταξη που αφορά στην ενδοοικογενειακή βία. Η νεοπαγής διάταξη, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις Αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, παράλληλα, με πρωτοβουλία του πρόεδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, κινήθηκε και πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του γνωστού δικηγόρου.