Συνεχίζονται οι έρευνες για τις δύο αγνοούμενες γαλλίδες τουρίστριες στη Σίκινο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις δύο αγνοούμενες γαλλίδες τουρίστριες στη Σίκινο

Οι αρχές δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του κινητού, παρά μόνο να συμπεράνουν απλώς, ότι κινείτο στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού

Το φόβο ότι οι δύο αγνοούμενες τουρίστριες έχουν εγκλωβιστεί σε σημείο το οποίο δεν είναι εύκολο να είναι ορατό εξαρχής στις έρευνες, εξέφρασε ο δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα».

Ο κ. Μαράκης επανέλαβε, ότι η μία από τις δύο τουρίστριες έστειλε από το κινητό της στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, φωτογραφία την Παρασκευή το πρωί, στην οποία φαινόταν να έχει πέσει στο έδαφος, ωστόσο τόνισε, ότι μόνο από την αποστολή του μηνύματος αυτού οι αρχές δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του κινητού, παρά μόνο να συμπεράνουν απλώς, ότι κινείτο στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού.

«Την ημέρα που βγήκαν για πεζοπορία επικρατούσε ακραία ζέστη και σήμερα που ασχολούμαστε με τον εντοπισμό τους, φυσούν δυνατοί άνεμοι», υπογράμμισε ο κ. Μαράκης και συνέχισε λέγοντας: «Κάποια από τα μονοπάτια του νησιού μας είναι χαρτογραφημένα, κάποια άλλα όμως όχι. Δεν γνωρίζουμε καν αν οι δύο πεζοπόροι βγήκαν για περίπατο μαζί ή χώρια. Πάντως χτενίζουμε αδιάκοπα την περιοχή και στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από τη Σύρο, αλλά και εθελοντές».