Δολοφονία 11χρονης στον Πύργο: «Εάν του επιβληθούν ισόβια, θα είναι έξω σε 20 χρόνια»

Δολοφονία 11χρονης στον Πύργο: «Εάν του επιβληθούν ισόβια, θα είναι έξω σε 20 χρόνια»

Στις φυλακές Γρεβενών αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης

Για την ποινική μεταχείριση του 37χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης στον Πύργο Ηλείας, μίλησε στο MEGA ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

Η απολογία του 37χρονου δεν διέφερε πολύ από την κατάθεσή του, στην οποία ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, πώς έπεισε το παιδί να τον ακολουθήσει, πώς επιχείρησε να το βιάσει και πώς τελικά το σκότωσε. Ο δράστης που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό 14χρονης, είχε καταδικαστεί, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, έχει ήδη προφυλακιστεί για την δολοφονία και σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών.

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός, ότι αν και είχε καταδικαστεί, κυκλοφορούσε ελεύθερος, είπε: «Προφανώς είχε χορηγηθεί αναστολή με όρους». Σε ερώτηση σχετικά με την ανώτατη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί, είπε: «Οι επαπειλούμενες ποινές ελέγχονται από κανονισμούς της ΕΕ. Ο κανονισμός είναι ένα νομικό προϊόν που καθορίζει τις ανώτατες ποινές. Έχουμε εξαντλήσει τα όρια των ποινών που επιτρέπει η ΕΕ. Δεν θέλω να πιστέψω πως ο Άρειος Πάγος κινήθηκε τώρα λόγω της δημοσιότητας. Υπάρχουν κάποια αδικήματα που δεν επιτρέπεται η αναστολή, και πλέον έχει ενταχθεί και αυτό το αδιανόητο κακούργημα. Εάν του επιβληθούν ισόβια, το πιθανό είναι να είναι έξω σε 20 χρόνια. Έχουμε το σύστημα της επανόρθωσης στον δυτικό κόσμο, και δίνονται ευκαιρίες. Όταν εκτίσει μέρος της ποινής θα εξεταστεί αν πληροί τις προϋποθέσεις μεταμέλειας».

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχολίασεαπό την πλευρά του, ότι «αυτός εάν το παίξει καλό παιδάκι στη φυλακή, θα είναι έξω. Εάν παίρναμε το πλαίσιο των 20 χρόνων και το κάνουμε 35 χρόνια, δεν είχε πρόβλημα η ΕΕ. Θα πρέπει να αλλάξουμε το όριο των 20 ετών».