Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Στο εδώλιο για τέταρτη φορά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Στο εδώλιο για τέταρτη φορά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Ασκήθηκε νέα αναίρεση από τον Άρειο Πάγο για το σκέλος που αφορά την αναγνώριση ελαφρυντικού

Στο εδώλιο θα καθίσει και πάλι ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, μετά την νέα αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος.

Είναι η τέταρτη φορά που θα δικαστεί ο Επαμεινώνδας Κορκονέας με το Εφετείο να καλείται να κρίνει και πάλι στο σκέλος της απόφασης που αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, που είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα και να ανοίξει η πόρτα της φυλακής.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό . Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα οδηγεί για ακόμη μια φορά ενώπιον της δικαιοσύνης προκειμένου να κριθεί εκ νέου για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού.

Η δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακή απόφασης «σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβαση της κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου