Δολοφονία 11χρονης στον Πύργο: Συγκλονίζει «αντίο» του δασκάλου του κοριτσιού

Δολοφονία 11χρονης στον Πύργο: Συγκλονίζει «αντίο» του δασκάλου του κοριτσιού

«Δανείζομαι το γέλιο σου για να μη ξεχνάω το παιδί μέσα μου… Εκεί καταφεύγω όταν τρομάζω με τους ανθρώπους»

Οργή και θύμος επικρατεί στον Πύργο Ηλείας μετά τη φρικτή δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής από το χέρι του 37χρονου θείου της, ενώ στο πένθος της οικογένειας συμπαραστέκεται όλη η Μυρτιά, οι οικογένειες των συμμαθητών του άτυχου κοριτσιού και οι δάσκαλοί της.

Η Βασιλική ήταν μια άριστη μαθήτρια και ένα εξαιρετικό παιδί και είχε όνειρα για το μέλλον. Ο δάσκαλός της σε ανάρτησή του στο Facebook θέλησε να την αποχαιρετήσει με τον δικό του τρόπο. Να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτόν τον άγγελο που «έφυγε» τόσο γρήγορα και άδικα. «Βασιλικούλα μου, καλό σου ταξίδι. Είχαμε κανονίσει σήμερα να μου φέρεις τα ρούχα τα παλιά να τα βάψουμε με χρυσαφί σπρέι για να είσαι η αμμουδιά στο σκετσάκι στη γιορτή. Δεν μπορούσα να διανοηθώ, ότι θα σε έκξαναν άγγελο στον ουρανό πια. Δανείζομαι το γέλιο σου, για να μη ξεχνάω το παιδί μέσα μου… Εκεί καταφεύγω όταν τρομάζω με τους ανθρώπους», αναφέρει.

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, είπε για την 11χρονη: «Την είχα τα 3 τελευταία χρόνια. Ήταν ένα πρόσχαρο και γελαστό παιδί, ένα παιδί που δεν μου δημιουργούσε προβλήματα, που συμμετείχε στα μαθήματα. Ήταν ένα αγαπητό παιδί. Με ρώτησε ένας συμμαθητής της "τελικά, που πάει η Βασιλικούλα τώρα; Γίνεται πεταλουδίτσα άσπρη και πετάει;". Είμαστε συγκλονισμένοι. Ήθελε να γίνει γιατρός, όπως όλα τα παιδάκια είχαν τα όνειρά τους. Το χαμόγελό της». «Πάντα αντιμετώπιζε τα πράγματα με αισιοδοξία. Εγώ, δανείζομαι το χαμόγελο της Βασιλικής, το χαμόγελό της και πάντα η θετική της διάθεση. Δεν είχα δει ποτέ τη Βασιλική να μην χαμογελάει. Πιστεύω, ότι κάθε μέρα που πηγαίνω στο σχολείο, θα την δω. Θα τη δω στο θρανίο της και θα την δω και στην καρεκλίτσα της» συμπλήρωσε.

Αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου ο δράστης αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί πότε και πού θα απολογηθεί, υπό τον φόβο κάποιας επίθεσης.