Προφυλακιστέος ο 39χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία 60χρονου πριν από 17 χρόνια στο Ηράκλειο

Προφυλακιστέος ο 39χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία 60χρονου πριν από 17 χρόνια στο Ηράκλειο

«Θρίλερ» με το αποτύπωμά του στην πόρτα - Η ανακρίτρια εξέδωσε διάταξη για να ληφθεί δείγμα DNA που θα συγκριθεί μ ευλικό που βρέθηκε στα νύχια του θύματος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 39χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 60χρονου Κώστα Κουνάλη κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της Μονή Αγκαράθου στην Κοινότητα Σαμπά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο το Νοέμβριο του 2007.

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία και μακρά διάσκεψη εισαγγελέως και ανακρίτριας, ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ εξεδόθη διάταξη της ανακρίτριας για να ληφθεί δείγμα DNA, που θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει διαδικασία σύγκρισης με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στα νύχια του θύματος. Ωστόσο, από το πρωί ως και αργά το μεσημέρι, όπως αναφέρει το cretalive.gr, συγγενείς του Κώστα Κουνάλη και φίλοι της οικογένειας παρέμεναν στο Δικαστικό Μέγαρο, στην εκκένωση του οποίου προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές τελικά στις 15.00 λόγω λήξης του ωραρίου.

Από την πλευρά του ο 39χρονος φέρεται να επέμεινε, πιστός και στον αρχικό του ισχυρισμό, ότι δεν έχει πάει καν στην εν λόγω αγροικία, ενώ επανέλαβε, ότι ήταν εκείνος που είχε φτιάξει ή επισκευάσει την πόρτα (δεν μπορούσε να ανακαλέσει στη μνήμη του αν ήταν κατασκευή ή επισκευή), την οποία κατόπιν τοποθέτησε ο πατέρας του. Ο 39χρονος σημείωσε επίσης, πως δεν γνώριζε καν το θύμα. Πριν την απολογία του φερόμενου δράστη κλήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια και έδωσε κατάθεση ο επικεφαλής του κλιμακίου της Σήμανσης της Ασφάλειας Ηρακλείου, που είχε χειριστεί την υπόθεση το 2007, ο οποίος έδωσε κάποιες διευκρινίσεις σε σχέση με το που βρέθηκε το συγκεκριμένο αποτύπωμα, που οδήγησε στον 39χρονο, αλλά και για το χώρο του εγκλήματος.

Μετά την απολογία του 39χρονου κατέθεσε ο πατέρας του, ο οποίος φέρεται να είπε, ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει την πόρτα, ενώ είχε κάνει κι άλλες δουλειές για την οικογένεια Κουνάλη και σε άλλες οικίες. Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε μια γυναίκα, μέλος της οικογένειας, ως το πρόσωπο που τον είχε φέρει σε επαφή για τη συγκεκριμένη εργασία στην αγροικία του θύματος, ενώ σημείωσε, πως την τοποθέτηση της πόρτας την έκανε με τη συνδρομή ανιψιού του θύματος.