Συναγερμός στη Λαμία λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών από σχολικά γεύματα

Συναγερμός στη Λαμία λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών από σχολικά γεύματα

Απειλούν με μηνύσεις οι γονείς

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Λαμίας καθώς μαθητές έπαθαν μαζική τροφική δηλητηρίαση από σχολικά γεύματα. Δεκάδες παιδιά έχουν βαριά συμπτώματα και ορισμένα από αυτά πήγαν στο νοσοκομείο, όπως γράφει το lamiareport.gr.

Έχοντας συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου τουλάχιστον τρία άτομα εκ των οποίων τα δύο παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, τα παιδιά τα οποία έπεσαν θύματα των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν έφτασαν στη λύση του νοσοκομείου και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

«Διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι, είχε αλλάξει το χρώμα του»

«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (μακαρόνια με κιμά) διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι και άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε στο lamiareport, μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

«Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου και αμέσως άρχισε τους εμετούς», επεσήμανε άλλη μητέρα που πέρασε μια εφιαλτική μέρα και νύχτα στο προσκεφάλι του μωρού της.

«Σήμερα κιόλας θα υποβάλλω μήνυση» τόνισε από την πλευρά του πατέρας 8χρονου που πέρασε όλη την προηγούμενη ημέρα με εμετούς και διάρροιες και την τελευταία στιγμή δεν μετέβησαν στο νοσοκομείο.

Εκτός όμως από τον συγκεκριμένο γονέα που επικοινώνησε με το lamiareport και επιβεβαίωσε ότι θα κινηθεί νομικά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού θα ενημερώσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας παρέμβαση για να προστατευθούν τα παιδιά τους.

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.