Καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό συμμαθητή του στο προαύλιο του σχολείου που φοιτούσαν στη Θεσσαλονίκη

Καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό συμμαθητή του στο προαύλιο του σχολείου που φοιτούσαν στη Θεσσαλονίκη

Ο 20χρονος σήμερα κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο ισχυρίστηκε, ότι προκλήθηκε από το θύμα

Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έφθασε υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητή της Α' Λυκείου πριν από ενάμιση χρόνο σε ΕΠΑ.Λ της Σταυρούπολης.

Το 18χρονο σήμερα θύμα είχε καταγγείλει, ότι ξυλοκοπήθηκε απρόκλητα από ομάδα δέκα ατόμων στην αυλή του σχολείου, με συνέπεια να χρειαστεί να νοσηλευθεί ένα 24ωρο σε νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στο στέρνο. Εξαιτίας του περιστατικού, ο ίδιος αναγκάστηκε τότε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο νεαρών, ένας εξ αυτών μαθητής τότε της Γ' Λυκείου και 20 ετών σήμερα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συναυτουργία, με αναγνώριση ελαφρυντικού μετεφηβικής ηλικίας. Ο συγκατηγορούμενός του είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ο 20χρονος κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, απολογούμενος ότι το θύμα τον προκάλεσε μπαίνοντας μέσα στην τάξη του, όπου τού απηύθυνε προσβλητικό χαρακτηρισμό, ενώ ισχυρίστηκε ότι έδωσε μόνο μία σφαλιάρα πάνω στα νεύρα του.