Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που είχε… ρημάξει την Λαυρεωτική

Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών που είχε… ρημάξει την Λαυρεωτική

Εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, εγκληματική ομάδα που δρούσε σε Λαύριο, Κερατέα και Κορωπί, διαπράττοντας αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στον οικισμό Λεγραινά Λαυρεωτικής να διαφεύγουν από σπίτι που είχαν διαρρήξει.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λαυρεωτικής, που πραγματοποιούσαν περιπολία τους κάλεσαν σε έλεγχο, ωστόσο επιβιβάστηκαν σε όχημα και απομακρύνθηκαν.

Ακολούθησε καταδίωξη με επακόλουθο την ακινητοποίηση του οχήματος των δραστών στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Στη διαδρομή οι κατηγορούμενοι πέταγαν στο οδόστρωμα διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με άλλα που βρέθηκαν κατά τον έλεγχο του εσωτερικού του αυτοκινήτου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη συνέχεια οι δράστες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής όπου ταυτοποιήθηκαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές από τον Οκτώβριο του 2023.

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, στοχοποιώντας οικίες, εταιρείες, καταστήματα και διάφορα είδη οχημάτων, παραβιάζοντας και αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με το παράνομο όφελος που αποκόμισαν να ξεπερνά τις 121.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.