Ξεκίνησε η ολονυκτία των φοιτητών για την Παλαιστίνη – Δείτε φωτογραφίες του News

Ξεκίνησε η ολονυκτία των φοιτητών για την Παλαιστίνη – Δείτε φωτογραφίες του News

Διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης για όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας

Με σκοπό να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλον τον κόσμο, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως δηλώνουν, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το παρών θα δώσει, όπως έχει ανακοινωθεί, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Και στην Θεσσαλονίκη

Την ίδια διαμαρτυρία κάνουν και οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη.

Ολονύχτια δράση αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων και άλλες συλλογικότητες της πόλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα στα γρασίδια μπροστά στον Λευκό Πύργο, όπου οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ, έχοντας αναρτήσει σχετικά πανό και κρατούν φωτογραφίες που απεικονίζουν στιγμιότυπα από αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις και χώρες, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν στήσει αντίσκηνα για να παραμείνουν όλη τη νύχτα.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει», αναφέρουν εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων.

Δείτε φωτογραφίες του News από τα Προπύλαια:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος