Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες στο νησί

Κατολισθήσεις και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα είναι το αποτέλεσμα της επιδείνωσης του καιρού στην Κρήτη, του οποίου κύριο χαρακτηριστικό από το πρωί είναι οι έντονες βροχοπτώσεις.

Στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο ύψος του Φόδελε, αλλά και στο ύψος του Μπαλί, σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Μάλιστα, για κάποια ώρα η κυκλοφορία γινόταν με δυσκολία, με μηχανήματα και υπαλλήλους της Περιφέρειας, που έσπευσαν στο σημείο, να επιχειρούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα και να απομακρύνουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Κατολισθήσεις καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο για το Λέντα του Δήμου Γόρτυνας, που επίσης μηχανήματα της Περιφέρειας, αλλά και του δήμου, προχώρησαν στις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Στο Λέντα, τουρίστρια που φέρεται να οδηγούσε ποδήλατο, κινδύνευσε να παρασυρθεί, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει δρόμο που είχε μετατραπεί σε χείμαρρο λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να παρέμβουν σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.