Συνέντευξη Τύπου από τους συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι – Έκδηλη η οργή τους για την δικαστική απόφαση

Συνέντευξη Τύπου από τους συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι – Έκδηλη η οργή τους για την δικαστική απόφαση

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να καταλάβετε και να καταλάβουν όλοι τη λέξη ντροπή»

Συνέντευξη Tύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, παραχώρησαν οι συγγενείς των θυμάτων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία και τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε, μετά τις περιορισμένες ποινές που επιβλήθηκαν σε έξι μόνο άτομα, ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα που αντιμετώπισαν κατηγορίες κρίθηκαν αθώα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ένας εκ των συγγενών των θυμάτων ανέφερε ότι: «σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να καταλάβετε και να καταλάβουν όλοι τη λέξη ντροπή. Πάνε πάλι να παραπλανήσουν τον κόσμο για το νέο ποινικό κώδικα, όπως καταλάβατε αυτό είναι ένα παραμύθι», ενώ συμπλήρωσε ότι «Έτσι όπως έγινε η απόφαση παρακαλώ για την παραγραφή προκειμένου να το πάρουν στην πλάτη τους».

Ένας άλλος άνδρας που έχασε στην πυρκαγιά τη μητέρα του, την αδερφή του και τα ανιψάκια του είπε ότι: «δεν περνάει αυτή η πληγή και κυρίως αυτό τον 1,5 χρόνο που γινόταν η δίκη, εγώ ήμουν καθημερινά εκεί και καταλαβαίνετε ότι κάθε μέρα ξαναζούσαμε το συμβάν. Κάποιοι ισχυρισμοί και κάποιες μεθοδεύσεις μέσα στο δικαστήριο σε εξοργίζουν», είπε και τόνισε ότι: «για μένα οι ποινές ήταν αναμενόμενες και το μόνο που περιμένω είναι η παραγραφή. Ελπίζω στην παραγραφή».

Τέλος, υπογράμμισε ότι: «η ζωή μου και της οικογένειάς μου είναι ταγμένη όταν τελειώσει αυτή η ιστορία να πάω στον τάφο της μάνας μου και της αδελφής μου και να τους πω ότι έκανα ότι μπορούσα».


Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος