Το βίντεο-ντοκουμέντο που προκάλεσε την εκταφή και την αποκάλυψη της δολοφονίας του 65χρονου στην Ιεράπετρα

Το βίντεο-ντοκουμέντο που προκάλεσε την εκταφή και την αποκάλυψη της δολοφονίας του 65χρονου στην Ιεράπετρα

Ο ιδιαίτερος χαιρετισμός του θύματος με τον δράστη και το χαρακτηριστικό βάδισμα που έστρεψε τις υποψίες στον 45χρονο κατηγορούμενο

Δύο ημέρες μετά την κηδεία του 65χρονου Γερμανού που διέμενε μόνιμα στην Ιεράπετρα Λασιθίου, οι αστυνομικοί εξετάζοντας οπτικό υλικό από κάμερα, διαπίστωσαν ότι ο άτυχος άνδρας που έπασχε με καρκίνο, δεν πέθανε, αλλά δολοφονήθηκε.

Αμέσως έγινε η εκταφή του και τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα δείχνουν όντως δολοφονία, με δυο χτυπήματα στο κεφάλι που πιθανόν να επέφεραν τον θάνατο στον 65χρονο.Το βίντεο που δημοσίερυσε η εκπομπή Live News, δείχνει έναν άνδρα με καλυμμένα χαρακτηριστικά να χτυπά την πόρτα. Ο ένοικος ανοίγει και ο άνδρας μπαίνει μέσα. Το θύμα του άνοιξε την πόρτα, σαν να τον γνώριζε καλά, ενώ τον χαιρέτησε χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο χαιρετισμό, που είχαν με την παρέα του. Ο άγνωστος άνδρας φαίνεται στο βίντεο ότι είχε λάβει μέτρα προστασίας, καθώς βρίσκεται με την πλάτη στην κάμερα, φοράει γάντια και κρύβει το πρόσωπό του. Έμεινε στο διαμέρισμα για 27 λεπτά, ενώ σε αυτόν τον χρόνο εκτιμάται πως έχασε τη ζωή του ο Γερμανός.

Το χρονικό της φρικτής αποκάλυψης

Ο 65χρονος Γερμανός διέμενε μόνιμα στα Φέρμα Ιεράπετρας. Στις 7 Απριλίου βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του. Αρχικά θεωρήθηκε, ότι μάλλον πέθανε από τον καρκίνο που έπασχε. Τότε ήταν που άρχισαν να φθάνουν «περίεργες» πληροφορίες στην Αστυνομία και τελικά, μετά από έρευνα οπτικού υλικού από κάμερες, διαπιστώθηκε ότι το βράδυ που ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του, δεν ήταν μόνος στο σπίτι.

Η ανάλυση του βίντεο έγινε από τον Γιώργο Καλλιακμάνη, πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Όπως λέει «βλέπουμε έναν άνθρωπο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά. Το ένα χέρι το έχει στην τσέπη, δεν το βγάζει καθόλου, οπότε ενδέχεται να κρατάει εκεί μέσα κάποιο αντικείμενο».

Ο κ. Καλλιακμάνης ανέφερε, ότι ο ήχος από το βίντεο είναι δύσκολο να αναλυθεί, καθώς μαρτυρίες κάνουν λόγο, ότι ακούστηκε δύο φορές θόρυβος, που συνοδεύτηκε από την φράση «ωχ». «Η Αστυνομία μπόρεσε από το περπάτημα του 45χρονου να φθάσει σε αυτόν. Τον συνέλαβαν, ενώ οδηγούσε ένα μηχανάκι, με τον νόμο περί οπλοφορίας, καθώς σε έλεγχο βρέθηκε πάνω του ένα μαχαίρι» είπε ο κ. Καλλιακμάνης.