Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ανατριχίλα από τον συνδυασμό της κλήσης στο «100» και του βίντεο της δολοφονίας

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ανατριχίλα από τον συνδυασμό της κλήσης στο «100» και του βίντεο της δολοφονίας

Ποιοι αστυνομικοί είχαν υπηρεσία στο Τμήμα την ώρα του φονικού της 28χρονης και τι αρμοδιότητες είχαν

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την σκηνή της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Και είναι εντελώς αντατριχιαστικός ο συνδυασμός της κλήσης που έκανε στην Άμεση Δράση και η εικόνα από το βίντεο της δολοφονίας της 28χρονης. Η απάθεια του τηλεφωνητή στο «100» όταν του ζητάει περιπολικό για προστασία η κοπέλα, γίνεται τρόμος όταν καταλαβαίνει πόσο την υποτίμησε και την αδίκησε με την αντιμετώπισή του. Ωστόσο, η Κυριακή δεν γυρνάει πίσω, έχει πλέον δολοφονηθεί, ενώ η θεία του δράστη συνεχίζει να προκαλεί.

Στην εκπομπή «Live News» του Mega παρουσιάστηκε η οπτικοποίηση της επίμαχης κλήσης στο «100», που έκανε η αδικοχαμένη Κυριακή 2 λεπτά πριν δολοφονηθεί.

-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Άμεση Δράση θέση 12.
-Θύμα: Ναι καλησπέρα.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Γεια σας.

Ο ήχος συγχρονίζεται με την εικόνα που κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος όσο η 28χρονη προσπαθούσε για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο βράδυ να πείσει έστω κι έναν αστυνομικό πως πράγματι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Είναι η τελευταία λέξη που ξεστόμισε η 28χρονη πριν δεχτεί 4 πισώπλατες μαχαιριές και μια ακόμη στην καρδιά. Η Κυριακή κείτεται νεκρή σε μια λίμνη αίματος.

Τα πρώτα δευτερόλεπτα της επίμαχης συνομιλίας με το «100» δεν έχουν καταγραφεί από κάμερα. Σε αυτά τα συνολικά 36 δευτερόλεπτα όμως, η 28χρονη έχει επικοινωνήσει ήδη στον τηλεφωνητή και που βρίσκεται, και τι χρειάζεται και αν φοβάται κάτι.

-Θύμα: Είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου τον είδα περιμένει έξω από την πόρτα.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Ωραία το περιπολικό δεν είναι ταξί θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Η συζήτηση συνεχίζεται και οι κινήσεις της 28χρονης καταγράφονται από κάμερα ασφαλείας έξω από το τμήμα.

Λίγο πριν περάσει το φυλάκιο ρωτά μόνη της αν πρέπει να επιστρέψει μέσα στο τμήμα ή να φύγει και δεν πάρει καμία απάντηση.

-Θύμα: Ωραία και εγώ τι πρέπει να κάνω να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς το σπίτι;
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Του έχετε κάνει μήνυση;
-Θύμα: Όχι.

Ο σκύλος κοιμάται ακούγοντας μια ήρεμη γυναικεία φωνή να μιλά στο τηλέφωνο. Η πόρτα του φυλακίου είναι ανοιχτή κι επομένως ο φρουρός που βρίσκεται μέσα είναι σε θέση να ακούσει τον παρακάτω διάλογο:

-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Αυτός τι κάνει; Περιμένει. Για πιο λόγο;
-Θύμα: Περιμένει για να μου…Να με εκδικηθεί δεν ξέρω, να με χτυπήσει και εχτές είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε τόσο.

Η Κυριακή χάνεται από το οπτικό πεδίο αυτής της κάμερας ωστόσο οι κινήσεις καταγράφονται από μια άλλη λίγα μέτρα παρακάτω. Είναι εντυπωσιακό πως η Κυριακή κοντοστέκεται μπροστά από τα παρκαρισμένα μηχανάκια και περιμένει με αξιοθαύμαστη υπομονή τον τηλεφωνητή να καταγράψει αργά και βασανιστικά το περιστατικό που του αναφέρει.

-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Βρίσκεται πλησίον, ταύτην βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα να γράψω;
-Θύμα: Τώρα ναι αλλά είμαι με αυτοκίνητο με έναν φίλο μου και θέλουμε να πάμε σπίτι.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Βρίσκετε στο αστυνομικό τμήμα.
-Θύμα: Ε….
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: ..και θα μεταβεί…

Τα κρίσιμα 2 λεπτά σπαταλήθηκαν στο να καταγραφεί το περιστατικό με σχολαστική ακρίβεια. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για την ανυπεράσπιστη Κυριακή. Είναι η στιγμή που βλέπει τα φώτα της μηχανής του πρώην. Τον αντιλαμβάνεται αμέσως και είναι η πρώτη φορά που η φωνή της «σπάει».

-Θύμα: Πάμε μέσα.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Σε λίγο.
-Θύμα: Έχει έρθει εδώ.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Ο πρώην;
-Θύμα: Ναι είναι εδώ.
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Οπότε να το στείλω στο αστυνομικό τμήμα;
-Θύμα: Ναι.

Ακολουθούν εικόνες και κραυγές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη σε όσους τις έχουν δει και ακούσει. Ο 39χρονος δράστης πέφτει πάνω στην Κική και σε κλάσματα δευτερολέπτου την μαχαιρώνει 4 φορές πισώπλατα.

Στο μεταξύ από τις φωνές βγαίνει και ο φρουρός από το φυλάκιο ο οποίος όσο δεχόταν τις μαχαιριές η Κυριακή δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε δύο μέτρα μακριά του.

-Φίλος 28χρονης: Την σκότωσε. Ασθενοφόρο γρήγορα. Ε παιδιά!
-Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Ακούτε;
-Φίλος 28χρονης: Παιδιά!

Ο φίλος της 28χρονης πάει να ειδοποιήσει την αξιωματικό υπηρεσίας η οποία κατεβαίνει μαζί του και με μία επόπτρια.

-Αξιωματικός Υπηρεσίας: Έχουμε ενημερώσει και ασθενοφόρο.
-Επόπτης: Ήρθε η κυρία ζήτησε ένα περιπολικό.
-Αξιωματικός υπηρεσίας: Πάμε λίγο, πηγαίνετε λίγο παιδιά, πάμε, πάμε λίγο, πάμε λίγο.
-Φύλακας: Πίσω φύγετε.

Ποιοι αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσία την ώρα του φονικού

Η εκπομπή «Live News» παρουσίασε πληροφορίες για τα πρόσωπα που είχαν υπηρεσία το βράδυ της 1ης Απριλίου στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Επόπτρια: Ήταν δύο χρόνια υποδιοικήτρια στο τμήμα των Αγ. Αναργύρων, σε λίγο καιρό θα έβγαινε σε σύνταξη. Οι επόπτες αναλαμβάνουν βάρδια από το τμήμα που ανήκουν. Το βράδυ της δολοφονίας, η επόπτρια μόλις είχε φτάσει στο τμήμα για να αναλάβει. Θα έπαιρνε το δρομολόγιο της επιθεώρησης και θα έφευγε με την οδηγό της, η οποία ήταν και εκείνη παρούσα στο τμήμα.

Αξιωματικός Υπηρεσίας: Μόλις τελείωσε τη σχολή τοποθετήθηκε στο ΑΤ. Αγ. Αναργύρων. Ήταν ήδη δύο χρόνια εκεί, σε διάφορες θέσεις, όπως μέτρα τάξης σε γήπεδα και φρουρός στο τμήμα, όπου χρειαζόταν. Το βράδυ της δολοφονίας είχε τοποθετηθεί ως αξιωματικός υπηρεσίας, γιατί συνηθίζεται, όταν επόπτης είναι από το ίδιο τμήμα να μπαίνει νεαρός αξιωματικός υπηρεσίας, καθώς, στην ουσία είναι βάρδια και ο προϊστάμενός του, επομένως, ό,τι συμβεί, να διευθετηθεί από τον επόπτη.

Φρουρός τμήματος: Την προηγούμενη ημέρα είχε ζητήσει από τον διοικητή να μην βγαίνει σε υπηρεσίες εκτός τμήματος, προκειμένου να τελειώσει από το σώμα χωρίς να προκύψει κάτι άλλο. Εκείνο το βράδυ της δολοφονίας, ήταν η πρώτη του σταθερή υπηρεσία ως φρουρός.

Οδηγός επόπτριας: Έμπειρη αστυνομικός που επίσης έκανε υπηρεσίες και σε άλλες θέσεις. Εκείνο το βράδυ ήταν παρούσα όταν πήγε στο τμήμα η Κυριακή.

Διοικητής τμήματος: Είχε τοποθετηθεί στο ΑΤ. Αγ. Αναργύρων 10 ημέρες πριν τη δολοφονία της Κυριακής.