Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Μόνο ο… σκύλος αναστατώθηκε από το φρικτό έγκλημα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Μόνο ο… σκύλος αναστατώθηκε από το φρικτό έγκλημα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα

Τραγική διαπίστωση ότι η άτυχη 28χρονη ήταν απελπιστικά μόνη και αβοήθητη - Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για το οπτικό υλικό

Σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους, καθώς επιβεβαιώνει δυστυχώς το μπαράζ λαθών, την εξοργιστική αναλγησία, αλλά και την τραγική διαπίστωση, ότι η 28χρονη ήταν εντελώς μόνη και αβοήθητη μπροστά σε ένα Αστυνομικό Τμήμα, ανάμεσα σε δεκάδες ανθρώπους.

Το νέο βίντεο ντοκουμέντο είναι λίγο μετά τις 10:20 της Πρωταπριλιάς και δείχνει την 28χρονη Κυριακή να βγαίνει από το Αστυνομικό Τμήμα, παρέα με τον φίλο της που την συνόδευσε εκεί. Η κοπέλα φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο ήδη με την Άμεση Δράση. Παιρνόντας έξω από το φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος, διακρίνεται ένας σκύλος να είναι ξαπλωμένος έξω από αυτό, ενώ ο φρουρός δεν φαίνεται, καθώς είναι μέσα στο φυλάκιο.

Στη συνέχεια και αφού ο πρώην σύντροφος της Κυριακής την έχει σκοτώσει, φαίνεται ο φρουρός που πηγαίνει με αργό βηματισμό στον τόπο του εγκλήματος, ένας αυτόπτης μάρτυρας ν απηγαίνει περπατώντας και με το χέρι στην τσέπη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα για να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς, η αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος που κατεβαίνει με το κινητό στο χέρι και ο σκύλος να είναι ο μόνος που φαίνεται φανερά αναστατωμένος να γαβγίζει, πασχίζοντας να δείξει στους παρευρισκόμενος ότι κάτι κακό έγινε.

H Mυρτώ Σαμαρά – Οικονόμου, διορισμένη τεχνική σύμβουλος από τη οικογένεια της Κυριακής σχολίασε το βίντεο ντοκουμέντο λέγοντας «είναι εντυπωσιακή η μη αντίδραση του προσωπικού». Στην συνέχεια η κ. Οικονόμου ανέφερε, ότι ανάμεσα στις επόμενες κινήσεις της είναι η πρόθεσή της να εξετάσει η ίδια τον 39χρονο δράστη και να λάβει πλήρη γνώση του ιστορικού του.

Η ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο ντοκουμέντο

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η ΕΛΑΣ σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Στην ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού.

Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης».