Μαρτυρία σοκ 28χρονης για την κακοποίησή της: «Με χτύπησε, μου έκαψε το αυτοκίνητο και κυκλοφορεί ελεύθερος»

Μαρτυρία σοκ 28χρονης για την κακοποίησή της: «Με χτύπησε, μου έκαψε το αυτοκίνητο και κυκλοφορεί ελεύθερος»

Η νεαρή γυναίκα περιγράφει τις μαρτυρικές στιγμές που βίωσε σε ηλικία 20 ετών από τον τότε σύντροφό της

Σοκ προκαλεί η περιγραφή μιας 28χρονης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της κακοποίησης που υπέστη από τον πρώην σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έφθασε μέχρι στο σημείο να της κάψει το αυτοκίνητο.

Το περιστατικό συνέβη, όταν η Σοφία ήταν 20 ετών και αποφάσισε να βγει έξω να διασκεδάσει με φίλες της. «Είχε πει κάποια στιγμή, ότι θα με κάψει, αλλά θεώρησα ότι έχει πιει λιγάκι παράπανω και το λέει... Στα γενέθλια μιας φίλης μου πήγαμε να διασκεδάσουμε σε νυχτερινό μαγαζί στο Πανόραμα. Εκεί, στις στροφές του Πανοράματος, που είναι και λίγο επικίνδυνες, μας ακολούθησε, μας βρήκε και ήρθε και μας χτύπησε από πίσω με το αυτοκίνητο. Η φίλη μου είχε φρικάρει, έπαιρνε τηλέφωνο τη μαμά της κι έκλαιγε. Εγώ ευτυχώς σκέφτηκα γρήγορα. Είχα στο κινητό μου το τηλέφωνο του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής μου αποθηκευμένο κι επί τόπου πήρα τηλέφωνο. Τους είπα ''θα κορνάρω να βγείτε έξω''. Με το που στρίβω για το ΑΤ, στρίβει κι αυτός και πέσαμε ακριβώς μπροστά. Δεν ήταν κανένας έξω κι έφυγε κύριος. Μετά βγήκαν δύο αστυνομικοί, έτρεξαν με τα πόδια και άλλοι δύο πήραν περιπολικό για να τον ακολουθήσουν. Δεν τον πρόλαβαν».

«Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να σε σκοτώσω»

Όταν αποφάσισε ότι θέλει να χωρίσουν, η 28χρονη έκανε το λάθος να πάει από το σπίτι του. Εκείνος έφτασε μέχρι και να της κάψει το αυτοκίνητο. «Πήγα στο σαλόνι να πάρω το μπουφάν, με άρπαξε από πίσω και με έριξε κάτω. Με πατούσε, με κλωτσούσε... δεν έλεγε κουβέντα. Μου έριξε μπουνιές, κλωτσιές, με έριξε στον καναπέ, με έπνιγε...Είδα αίματα. Δεν τον έκαναν να σταματήσει. Βγήκα στο μπαλκόνι, ουρλιάζοντας "βοήθεια", αλλά δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να βοηθήσει. Ήρθε από πίσω μου, με έριξε κάτω, με άρπαξε από τα μαλλιά και το μπουφάν και με έσυρε μέσα. Με ξαναχτύπησε».

Το σπίτι, μετά τον ξυλοδαρμό της Σοφίας, ήταν ανάστατο, με αίματα παντού. Όταν ο άνδρας είδε γύρω του, είπε στην κοπέλα: «Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να σε σκοτώσω». Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σπίτι η μητέρα του με την κουμπάρα της. «Είδε το σπίτι μες στα αίματα, τους καναπέδες αναποδογυρισμένους, τα πάντα χάλια... και δεν ήρθε να δει αν ζω ή πέθανα» λέει η νεαρή κοπέλα.

Όπως λέει η 28χρονη, στο δικαστήριο οι δύο γυναίκες υποστήριξαν, ότι δεν είδαν κάτι από όσα συνέβησαν. «Δεν ήθελα να πάω στο Αστυνομικό Τμήμα, γιατί φοβόμουν ότι θα κάνει κακό στους δικούς μου. Όταν έπεσα να κοιμηθώ, η μαμά μου με τράβηξε φωτογραφία, για να δείξει στους αστυνομικούς, τι μπορεί να κάνει. Μετά από 18 μέρες με έπαιρνε τηλέφωνο, δεν απάντησα και ήρθε και μου έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο».

Ο πρώην σύντροφός της κυκλοφορεί ελεύθερος

Η κοπέλα υποστηρίζει, ότι η Αστυνομία δεν της έδωσε πολλή σημασία. Ο άνδρας έλαβε ποινή φυλάκισης 2 ετών για τον εμπρησμό και 8 μηνών για την κακοποίηση, καθώς υπήρχε μόνο μία φωτογραφία με την κοπέλα μετά τον ξυλοδαρμό της. Οι ποινές είναι με αναστολή, ενώ εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ στα δικαστήρια.

Στη συνέχεια, η δικηγόρος της κοπέλας άσκησε αγωγή στον κακοποιητή της για ηθική βλάβη και εκδικάστηκε ένα ποσό 12.000 ευρω, το οποίο όμως δεν εισπράχθηκε ποτέ, αφού ο άνδρας δεν έχει τίποτα δικό του.