Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει αν χωρίσουν» είπε φίλη της Κυριακής Γρίβα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ»

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει αν χωρίσουν» είπε φίλη της Κυριακής Γρίβα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ»

Δικαιοσύνη ζητεί ο πατέρας της 28χρονης

Για την κακοποίηση που βίωνε για χρόνια η Κυριακή Γρίβα, που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, μίλησε φίλη και συνάδελφός της στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

«Ο σύντροφός της δεν έχει ψυχολογικά, έχει μανία με τις γυναίκες. Μάλωνα συνέχεια μαζί του. Την Κική την έκανε ό,τι ήθελε. Επτά χρόνια ήταν μαζί. Της μίλαγε πολύ άσχημα, της έλεγα: "Τι κάνεις με αυτό το παιδί; Δεν είναι για σένα, άστον φύγε". Μάλιστα μου έλεγε ότι ήταν έγκυος και την είχε χτυπήσει τόσο πολύ και έχασε το μωρό και χώρισαν».

Όπως αναφέρει η φίλη της, η Κυριακή πολλές φορές χώριζε, αλλά την γύριζε πάντα πίσω με απειλές.

«Της είχε πει πολλές φορές ότι θα τη σκοτώσει αν χωρίσουν. Της είχα πει να φύγει, γιατί κάποια μέρα θα τη σκότωνε και εκείνη έλεγε ότι την αγαπάει».

 

Η Κυριακή πήγαινε στην δουλειά με σημάδια και μελανιές, αναφέρει η φίλης της. Η οικογένειά της της έλεγε να φύγει από αυτή τη σχέση.

«Όταν είχε πάει στη μαμά της μια μέρα, αυτός φώναζε τόσο πολύ και της λέω: «Το βρίσκεις λογικό, να σε βρίζει επειδή πήγες στη μαμά σου;». Αυτός μας έβαζε και δουλεύαμε και καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο και μας περίμενε…»

Άλλη συνάδελφος της πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ φοβισμένο κορίτσι. Όποτε απομακρυνόμασταν για να πούμε δυο κουβέντες σαν γυναίκες, ερχόταν ο Θανάσης τρέχοντας. Ήταν πολύ χειριστικός και αυταρχικός και κάποια στιγμή που έπρεπε να δω την Κυριακή για ένα θέμα δουλειάς, μου απαγόρευσε να της μιλήσω και για ότι ήθελα θα έπρεπε να μιλάω με εκείνον.».

 

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν είχε προσέξει ποτέ σημάδια πάνω της από κάποιο χτύπημα, απάντησε ότι δεν είχε δει κάτι γιατί φορούσε πάντα μακριά μανίκια.

«Ακόμα και αυτό τώρα που κάνει που το παίζει τρελός με έχει εξοργίσει και όχι μόνο εμένα. Ελπίζω να μην τη γλιτώσει», κατέληξε.

«Ζητώ δικαιοσύνη»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε κι ο πατέρας της 28χρονης, τονίζοντας πως ζητά δικαιοσύνη και στήριξη ώστε να προστατευτεί η ψυχική του υγεία.

«Άλλη μία μέρα που θα ξημερώσει και που θα προσπαθήσω να ζήσω σαν κανονικός άνθρωπος. Πλην όμως, καθημερινά η επικαιρότητα με προλαβαίνει και δεν αφήνει εμένα και την οικογένειά μου να ησυχάσουμε».

Παράλληλα, ο πατέρας της Κυριακής σημειώνει πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

«Ζητώ δικαιοσύνη και στήριξη και κάνω έκκληση να διαφυλαχτεί η ψυχική μου υγεία και της οικογένειάς μου, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον μακρύ δρόμο που έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε. Εκείνον της δικαίωσης. Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη».