Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Γιατί ο 15χρονος πήρε το 100 για να καταγγείλει τον πατέρα του – «Tο παιδί αισθανόταν ένα βάρος»

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Γιατί ο 15χρονος πήρε το 100 για να καταγγείλει τον πατέρα του – «Tο παιδί αισθανόταν ένα βάρος»

«Φοβάται το παιδί για τον μπαμπά του» είπε η μητέρα του

Έκρηξη περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας καταγράφεται στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ακόμα ένα έρχεται να προστεθεί στη λίστα και αφορά το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί, πέρασαν χειροπέδες σε έναν 50χρονο μετά το τηλεφώνημα του 15χρονου γιου του στην Αστυνομία, ο οποίος κατήγγειλε κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα προς τη μητέρα του αλλά και προς τον ίδιο. Είχε προηγηθεί περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 44χρονης γυναίκας με δράστη τον 50χρονο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 50χρονος ξυλοκοπούσε τη σύζυγό του. Ο 50χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που, όπως έγινε γνωστό, είναι σεσημασμένος, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έχει φυλακιστεί, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Σημειώνεται πως στη 44χρονη οι Αρχές ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη χορήγηση του panic button, με την ίδια ωστόσο να δηλώνει πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 50χρονου.

«Με αγαπάει το παιδί πολύ, γι’ αυτό φοβάται το παιδί για τον μπαμπά του. Να μην πάει φυλακή, τον αγαπάω πάρα πολύ. Όταν δεν πίνει είναι πάρα πολύ καλός, με βοηθάει και κοιτάει το παιδί για να μην πάρει τον κακό δρόμο. Το παιδί φοβάται για μένα μήπως μου κάνει κάτι κακό», δήλωσε η 44χρονη μιλώντας στο MEGA.

 

«Tο παιδί αισθανόταν ένα βάρος. Βλέπει ότι η μητέρα του δυστυχώς έχει πάρα πολύ βαθιά αισθήματα. Το πρώτο πράγμα που λέει (σ.σ. η μητέρα) είναι να μη πάει φυλακή, δε θέλει να τιμωρηθεί», είπε, μιλώντας στο Mega, η ποινικολόγος Ανθούλα Ανάσογλου.

«Η ίδια λέει ότι στην παρούσα κατάσταση, τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν τη χτύπησε. Είχε ανεβάσει πίεση και το παιδί παρεξήγησε την κατάσταση και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αυτή η παρεξήγηση προήλθε από μια σωρεία βιαιοπραγίας, από μια σωρεία κακοποιητικής συμπεριφοράς. Ο άνθρωπος είναι βαριά αλκοολικός».

«Αυτό που θα ζητήσουμε είναι να μπει στο πρόγραμμα και να υπάρχει στήριξη στην οικογένεια (…) και συμβουλευτική για το ίδιο το παιδί», είπε η ποινικολόγος.