Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, η απόφαση στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, η απόφαση στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση της απόφασης στη δίκη για τη φονική φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Στις 29 Απριλίου, τη Μεγάλη Δευτέρα, το Στ’ Πλημμελειοδικείο θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του για τους 21 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ έχει προηγηθεί πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, καθώς από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν περισσότεροι από 200 μάρτυρες σε μια προσπάθεια να πέσει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν 104 ανθρώπινες ζωές.

Αυτό που αναδείχθηκε ήταν το απόλυτο χάος που επικράτησε τη μοιραία ημέρα, η έλλειψη συντονισμού και οι ελλείψεις σε βασικά μέσα αντιμετώπισης της φωτιάς.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται, δίνοντας βάρος στο φυσικό φαινόμενο, την οικονομική κρίση και την έλλειψη μέσων κατάσβεσης.

Ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά 12 μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλ. Ψινάκης. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργός από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και του εμπρησμού από αμέλεια κατά περίσταση για τους 9 κατηγορούμενους.

Μαρία Ζαχαροπούλου