Τραγωδία στα Τέμπη: «Αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη»

Η απάντηση της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 Μαρία Καρυστιανού στις δηλώσεις της προέδρου του Αρείου Πάγου

Νέες διαστάσεις παίρνει η κόντρα γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη μετά τις δηλώσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μεταξύ άλλων, η κ. Αδειλινή διέψευσε κατηγορηματικά την Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα, αλλά και τους υπόλοιπους συγγενείς που αναζητούν να πέσει φως στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είπε χαρακτηριστικά: «Διαψεύδω κατηγορηματικά, ότι αντί να διαβεβαιώσω οιοσδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα, για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά, ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται».

Μιλώντας στο Open, η κ. Καρυστιανού, θέλησε να απαντήσει την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λέγοντας πως: «Όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη. Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

Η κ. Καρυστιανού αποκάλυψε μάλιστα, ότι δεν συναντήθηκε μόνο μία φορά με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,αλλά τέσσερις συνολικά και την μία από αυτές τις φορές ήταν μπροστά και τα αδέλφια Πλακιά, που έχασαν τις δίδυμες κόρες του ο ένας και την μοναχοκόρη του ο άλλος και σε άλλες δύο συναντήσεις ήταν παρόντες μέλη του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2023, ανάμεσά τους ο Χρήστος Κωνσταντινίδης και ο Παύλος Ασλανίδης και οι προτροπές της ήταν παρόμοιες, λέγοντας τους να στραφούν στην εκκλησία και ν αβρούν παρηγοριά στο Θεό, ενώ όπως είπε ο κ. Ασλανίδης στην ρεπόρτερ του OPEN Αναστασία Αργυριάδου, όταν ο ίδιος έδειξε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τις φωτογραφίες από το Κουλούρι, όπου μεταφέρθηκαν τα βαγόνια των δύο αμακστοιχιώνκαι χώματα από το σημείο της τραγωδίας, η ίδια έκανε λόγο για ένα «μικρό ηθικό θέμα» και ότι τους καταλαβαίνει, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι.